CATALUNYA REPRESSIÓ

CGT Catalunya, la CUP i els Comuns assenyalen a Buch i a Marlaska com a responsables de la repressió

Tant la CGT Catalunya, com la CUP i els Comuns assenyalen al conseller Miquel Buch, al capdavant d'Interior, i a Grande-Marlaska com a responsable de la brutal actuació policial d'ahir.

dimarts 15 d’octubre de 2019| edició del dia

CGT Catalunya, en un comunicat del seu Secretariat Permanent, exigeix la dimissió del ’conseller’ d’Interior català, Buch i Grande-Marlaska, ministre d’interior del govern d’Espanya, així com la dissolució dels antidisturbis de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra i les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional.
En el seu comunicat, CGT Catalunya denuncia “la hipocresia d’un govern de la Generalitat que d’una banda crida a la mobilització mentre per l’altre colpeja amb la violència acostumada.” A la vegada, denuncien “la covardia i cinisme” de Pere Aragonés, vicepresident de la Generalitat “quan en declaracions a la nit deia no tenir cap informació d’unes càrregues que portaven hores produint-se.”
“Des de la CGT exigim la immediata dimissió del conseller Buch i el ministre Grande-Marlaska com a màxims responsables d’aquesta operació repressiva i de les quals s’anuncien pròximament.” … “el que necessitem com a població és la dissolució dels cossos repressius, que se’n vagin tots a casa i no tornin mai més.”
Jèssica Albiach, portaveu dels Comuns, ha demanat el cap del responsable d’interior de la Generalitat, "Demanem la dimissió del conseller Miquel Buch" va sostenir.
La CUP per la seva part ha reclamat "l’assumpció de responsabilitats polítiques" pel que han sol·licitat que tant Buch com Marlaska així com de la delegada del Govern, Teresa Cunillera, compareguin a la seu parlamentària. De la mateixa maner també se sumen a l’exigència de CGT de la dissolució dels antidisturbis de la BRIMO.
Les protestes d’ahir es van saldar amb més de 130 persones ateses pel SEM (sistema d’Emergències Mèdiques) ferides per les diverses càrregues policials. De les quals 24 persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris, i un d’ells ha perdut un ull producte d’un tret amb bala de goma directe a la cara i un altre manifestant un testicle per un cop de porra. Això són només els números oficials. S’han usat bales de goma, tot i que estan prohibides a Catalunya, producte dels múltiples mutilats per aquesta munició.
Hem vist imatges de policies donant cops directes al cap a persones que no feien res més que estar allí. A furgonetes dels Mossos arrossegant gent amb el para-xocs davanter. A treballadors i treballadores de la premsa sent colpejats indiscriminadament tant a l’Aeroport del Prat, com en les càrregues que es van produir a Via Laietana. Dos dels punts on es van concentrar els manifestants en rebuig a la vergonyosa sentència contra els líders independentistes.
Es preveuen més manifestacions durant els pròxims dies, així com una vaga general a Catalunya convocada per la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical-CSC el divendres 18 d’octubre
temes relacionats

#SentenciaProces   /    Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Presos polítics

Comentaris

Comentar