×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Catalunya convoca vaga general pel 8 de març

La CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el Ple Extraordinari realitzat a Valls aquest 22 de febrer. Catalunya és un dels pocs territoris en el que l'assemblea feminista han acordat convocar una vaga feminista general el 8 de març.

Àngels Vilaseca

diumenge 23 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Desprès de instens debats, els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores. Així ho han decidit en el Ple Extraordinari realitzat a Valls aquest 22 de febrer. Catalunya és un dels pocs territoris en el que l’assemblea feminista han acordat convocar una vaga feminista general el 8 de març.

Et pot interessar: Per què enguany no es convoca vaga feminista a l’Estat espanyol?

En el seu comunicat han anunciat que: "En coordinació amb el moviment feminista, les 17200 persones del tercer sindicat en afiliació de Catalunya han debatut a les 54 assemblees territorials la conveniència o no de convocar vaga general el dia de la dona treballadora d’aquest 2020".

Aquest debat s’ha fet els anys anteriors, quan el moviment feminista va convocar vaga en tot l’Estat: "Els i les delegades escollides han consensuat que, per tercer any consecutiu, la CGT convoqui vaga general a Catalunya per reivindicar diferents demandes contra la doble opressió que el capitalisme i patriarcat exerceix sobre la dona de classe treballadora."

I encara que aquest any el 8M coincideixi en diumenge, per la CGT Catalunya, "no és festiu per totes les persones que treballen a torns, als sectors d’hosteleria i comerç, als call centers, als hospitals, al transport, moltes d’aquestes feines fortament feminitzades i en situacions generalitzades de precarietat laboral."

Per tot això, convoquen vaga donant suport als eixos amb el que també criden a la vaga des del moviment feminista: "Per a totes elles fem una crida a la VAGA LABORAL. Per a totes les dones fer VAGA DE CURES, a assistir amb determinació i fermesa als piquets de barri que es convocaran. Per a totes les persones a fer VAGA DE CONSUM contra el sistema capitalista, no compris, no consumeixis. Per a tothom, sortir al carrer a manifestar el nostre rebuig a la violència patriarcal contra les dones, a la discriminació per raó de gènere o orientació sexual, contra el racisme i l’explotació laboral. Perquè el nostre alliberament com a dones i classe serà possible només per nosaltres mateixes. VISCA LA VAGA GENERAL!".


Facebook Twitter

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas | @mangic_cv

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah