Catalunya

VAGA 8M

CGT Catalunya convoca vaga general pel 8 de març

La CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el Ple Extraordinari realitzat a Valls aquest 22 de febrer. Catalunya és un dels pocs territoris en el que l'assemblea feminista han acordat convocar una vaga feminista general el 8 de març.

Àngels Vilaseca

@mangic_cv / Barcelona

diumenge 23 de febrer de 2020| edici� del dia

Desprès de instens debats, els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores. Així ho han decidit en el Ple Extraordinari realitzat a Valls aquest 22 de febrer. Catalunya és un dels pocs territoris en el que l’assemblea feminista han acordat convocar una vaga feminista general el 8 de març.

Et pot interessar: Per què enguany no es convoca vaga feminista a l’Estat espanyol?

En el seu comunicat han anunciat que: "En coordinació amb el moviment feminista, les 17200 persones del tercer sindicat en afiliació de Catalunya han debatut a les 54 assemblees territorials la conveniència o no de convocar vaga general el dia de la dona treballadora d’aquest 2020".

Aquest debat s’ha fet els anys anteriors, quan el moviment feminista va convocar vaga en tot l’Estat: "Els i les delegades escollides han consensuat que, per tercer any consecutiu, la CGT convoqui vaga general a Catalunya per reivindicar diferents demandes contra la doble opressió que el capitalisme i patriarcat exerceix sobre la dona de classe treballadora."

I encara que aquest any el 8M coincideixi en diumenge, per la CGT Catalunya, "no és festiu per totes les persones que treballen a torns, als sectors d’hosteleria i comerç, als call centers, als hospitals, al transport, moltes d’aquestes feines fortament feminitzades i en situacions generalitzades de precarietat laboral."

Per tot això, convoquen vaga donant suport als eixos amb el que també criden a la vaga des del moviment feminista: "Per a totes elles fem una crida a la VAGA LABORAL. Per a totes les dones fer VAGA DE CURES, a assistir amb determinació i fermesa als piquets de barri que es convocaran. Per a totes les persones a fer VAGA DE CONSUM contra el sistema capitalista, no compris, no consumeixis. Per a tothom, sortir al carrer a manifestar el nostre rebuig a la violència patriarcal contra les dones, a la discriminació per raó de gènere o orientació sexual, contra el racisme i l’explotació laboral. Perquè el nostre alliberament com a dones i classe serà possible només per nosaltres mateixes. VISCA LA VAGA GENERAL!".
temes relacionats

Assemblea 8M   /    #vaga8m   /    Catalunya   /    Gènere i sexualitats   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Catalunya   /    #8M   /    Catalunya

Comentaris

Comentar