×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Brutal agressió homòfoba a Madrid marcant la paraula "maricón" amb una navalla. Organitzem la resposta!

El mateix dia que la Fiscalia suma 13 anys a les peticions de presó de 9 joves a Sevilla per protestar contra el bus transfòbic de Hazte Oir, 8 encaputxats li marquen amb una navalla la paraula maricón a un jove. És necessari que la diversitat sexual ens defensem i organitzem contra els atacs de la ultradreta i la repressió de l'estat, colze a colze amb l'antiracisme, el moviment de dones, la classe obrera i la joventut.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dilluns 6 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Tres casos de violència d’ultra dreta cap al moviment de dones i la diversitat sexual en dos dies dibuixen un panorama sobre la situació i la confiança en l’estat per a resoldre-la. Un jove a Madrid és assaltat en el seu portal per vuit encaputxats amb una navalla, li tallen el llavi i marquen en el gluti la paraula maricón. Un individu amb una pistola pren un nadó com a ostatge en un acte feminista a Castelló al crit de “a mi no em vacil·leu, rojes de merda” i la policia qualifica l’incident de lleu. La Fiscalia demana un total de 13 anys presó per a nou joves que van tractar d’impedir que circulés el bus transfòbic de Hazte Oir a Sevilla en 2017.

Aquesta és la urgència de combatre a l’extrema dreta i aquests són els límits de confiar en el poder repressiu de l’estat per a fer-ho. Ja hi ha una mobilització convocada a Sevilla contra la justícia patriarcal i LGBTIfòbica per al 18 de setembre i és possible (i urgent) que s’estenguin a la resta de l’Estat en rebuig a les agressions i a la repressió judicial.

"Danys i coaccions a l’autobús de Hazte Oir? Jo sí que he rebut danys i coaccions per ser un jove transsexual”

Aquestes són declaracions d’un dels querellats. En 2017 i 2018 l’organització ultracatólica Hazte Oir es va dedicar a passejar un bus amb lemes transfòbics i un altre que identificava al feminisme amb Hitler per diverses ciutats, enfrontant convocatòries de rebuig en pràcticament tots els casos. El lema de l’autobús que passava per Sevilla en 2017 era "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, continuaràs sent-ho".

El 29 de març de 2017 a Sevilla la policia identificaria a nou joves entre una concentració que intentava impedir que el bus circulés per la ciutat. Aquí pots col·laborar amb la seva caixa de resistència per a les despeses judicials.

La Fiscalia comptaria amb la Brigada d’Informació de la Policia per a relacionar-los amb “col·lectius anarquistes, antifeixistes i d’extrema esquerra" i argumentar “discrepància ideològica” amb Hazte Oir. Aquesta seria la base per a acusar als activistes LGBTI de delicte d’odi contra l’organització d’extrema dreta i acabar agreujant el delicte de desordres públics.

Hazte Oir és part d’una internacional anti-drets ultracatòlica, dirigida per un parent de Rodrigo Rato, i compta amb uns ingressos anuals de més de 2,6 milions d’euros i privilegis fiscals concedits pel ministre Fernández Díaz en 2013, juntament amb els milions que l’Església reaccionària i patriarcal s’emporta pels seus acords amb l’Estat.

Crims com el que ha succeït a Madrid estan emparats en la impunitat de la que solen gaudir els atacs feixistes, racistes, masclistes o LGBTIfòbics, més encara quan a l’estat capitalista li convé alimentar a l’extrema dreta i al mateix temps esquinçar-se les vestidures davant de les cambres quan tenen lloc aquests crims.

Al juny i juliol 80 concentracions a Galícia i desenes més en ciutats de tot l’Estat ens van reunir a milers de persones en rebuig a l’assassinat de Samuel de 24 anys en una pallissa grupal al crit de maricón. Milers de persones en tot l’estat vam sortir a cridar contra la LGBTIfòbia assassina en una època en la que aquest règim li dóna ales a l’extrema dreta i els seus discursos d’odi.

L’aparell repressiu de l’Estat no està pensat per a protegir a qui vagi a una concentració feminista, sinó per a colpejar brutalment una manifestació que rebutja l’assassinat d’un jove, com ho fa en els desnonaments, fronteres o piquets, o per a blindar a una organització ultradretana i LGBTIfòbica com Hazte Oir amb peticions d’anys de presó davant qui els faci front.

No creiem que la justícia arribi de l’aparell judicial patriarcal, reaccionari i hereu del franquisme de l’Estat espanyol. Ja és coneguda la consigna dels moviments feministes que diu “si toquen a una, ens toquen a totes”. Volem també dir “si toquen a una, ens organitzem milers”.

Cridem a organitzar un front contra la LGBTIfòbia i la repressió, antiracista, antifeixista, antipatriarcal i anticapitalista. És necessari continuar i estendre la més àmplia organització independent del govern i les seves institucions, en els centres d’estudi, de treball i en els barris. No només per a exigir justícia i defensar-nos, sinó també per a lluitar contra el sistema patriarcal i capitalista que ens està matant i ataca cada dia les nostres vides.


Facebook Twitter

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat