×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Brussel·les dona el vistiplau a la reforma laboral del govern: diga’m amb qui vas i et diré qui ets

Nadia Calviño, vicepresidenta primera del govern, ha anunciat després d'una reunió de l'Eurogrup que la Comissió Europea ha donat el vistiplau a la reforma laboral proposta pel govern.

Roberto Bordón

dimarts 18 de gener
Facebook Twitter

Que la flor i nata de l’imperialisme europeu li doni el seu beneplàcit a la norma és una prova més, per si feia falta, que la nova reforma laboral que el PSOE i UP han presentat com una reforma progressista “històrica” és una estafa.

La vicepresidenta primera del govern i ministra d’Economia, Nadia Calviño va viatjar ahir a Brussel·les per a reunir-se en l’Eurogrup amb altres ministres i alts càrrecs de la Unió Europea. Avui ha afirmat que la Comissió Europea ha valorat de manera inicial com a positiva el projecte de reforma laboral acordat entre Yolanda Díaz, la burocràcia sindical i la patronal. Un suport des de Brussel·les al govern espanyol que pugna per tirar endavant la reforma amb un suport incert per part dels seus aliats.

Calviño ha remarcat que espera que el Congrés convalidi amb el suport més ampli possible aquesta reforma al ser aquesta no només un acord entre agents socials sinó també pel suport europeu que han aconseguit recaptar. Aquesta afirmació és una resposta a les paraules de diversos socis parlamentaris del govern com a ERC, Bildu o el PNB que ja van advertir que no donarien el seu sí sense possibilitat d’esmena al projecte de llei. Una qüestió que dividia al Govern entre mantenir el suport de la patronal o el fet que algun soci parlamentari podia generar-li un problema d’última hora.

Que la flor i nata de l’imperialisme europeu li doni el seu beneplàcit a la norma és una prova més, per si feia falta, que la nova reforma laboral que el PSOE i UP han presentat com una reforma progressista “històrica” és una estafa, com venen denunciant diferents sectors del sindicalisme combatiu i de base.

D’altra banda, la vicepresidenta també ha aprofitat per a explicar el pla de la Comissió Europea per a la progressiva retirada d’estímuls econòmics públics iniciats per a solucionar l’actual crisi provocada pel covid-19. Si bé ha assenyalat que no estan cridant a una retirada de les mesures sinó a la seva redirecció cap a únicament els sectors i empreses que ho vagin necessitant en paraules de Calviño. Anar compassant els estímuls a l’evolució de la pandèmia.

A més, referent a la futura renovació del Pacte d’Estabilitat i Creixement, suspès fins a 2023 i on encara no hi ha acord sobre regles fiscals, la vicepresidenta ha assenyalat que “veu una gran voluntat per part de tots els Estats membres de trobar una base que pugui servir per a aconseguir el consens”. S’estaria buscant una sèrie de regles adaptades a la situació específica de determinats països i un reforç d’aquestes per part de la població europea en el futur. Tot això dona peu al fet que la vicepresidenta afirmi que no existeix encara un acord, sinó que el debat entre Estats continua obert.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles