Internacional

BRASIL

Brasília militaritzada espera l’assumpció de l’ultradretà Bolsonaro

Brasília ha començat el dia assetjada per un operatiu de seguretat que inclou uns 12.000 efectius de la Policia Federal i Forces Armades, per a garantir la seguretat en la cerimònia d'assumpció com a president del Brasil de l'ultradretà Jair Bolsonaro.

dimarts 1 de gener de 2019| edició del dia

El desplegament de policies i soldats ha convertit a la capital brasilera en una ciutat militaritzada, amb franctiradors i la presència de blindats i helicòpters, amb caces bombarders llestos per a enlairar enfront de qualsevol amenaça.

Aquest dimarts el reaccionari Jair Bolsonaro passarà a ser el primer president militar triat des de 1945. La cerimònia de possessió tindrà lloc primer al Congrés Nacional i després es dirigirà al Palau del Planalto on rebrà la banda presidencial i parlarà al públic.

Mentre els principals mitjans asseguren que s’esperen prop de 300 mil persones, prometent que serà un dia històric, als carrers de Brasília encara no es nota ni en les imatges de la televisió. La possessió tindrà un esquema de seguretat especial muntat per a l’esdeveniment, que inclou l’ocupació de l’Empresa Brasilera de Comunicació - que Bolsonaro vol tancar - per tancs de guerra.

En l’acte s’espera la presència de diversos representants de Llatinoamèrica com el presidents de Bolívia, Evo Morales; Xile, Sebastián Piñera; Hondures, Juan Orlando Hernández; Paraguai, Mario Abdo Benítez; el Perú, Martín Vizcarra; i l’Uruguai, Tabaré Vázquez.

També assistiran els primers ministres d’Israel, Benjamín Netanyahu; Hongria, Viktor Orbán; i el Marroc, Saadedine Othmani; així com els presidents de Portugal, Marcelo Rebelo de Souza; i Cap Verd, Jorge Carlos Fonseca, entre altres autoritats. El representant dels Estats Units serà el secretari d’Estat, Mike Pompeo, i el de la Xina el vicepresident del Comitè Permanent de l’Assemblea Popular, Ji Bingxuan.

Amb una elecció marcada per la intervenció del poder judicial, l’excapità ja va anunciar els seus 22 ministres, entre ells Sergio Moro, i un gran nombre de membres de l’Exèrcit, major que als governs de Geisel i Medici durant la dictadura militar.

Bolsonaro continua demostrant les intencions del seu govern i un dia abans de la seva presa de possessió declarava la guerra a les escoles en dir que prendrà totes les "escombraries marxistes" i la d’educació brasilera que forma "activistes polítics" passarà a formar "ciutadans" .

Mentre alimenta a través de xarxes socials posicions reaccionàries i extremistes com la de l’Escola Sin Partido, en el seu discurs oficial d’aquest dimarts, Jair Bolsonaro, abordarà segurament el tema de la corrupció i reformes fiscals, a més d’anunciar la seva intenció de seguir amb nous atac als drets dels treballadors.
temes relacionats

Jair Bolsonaro   /    En Català   /    Brasilia   /    Brasil   /    Internacional

Comentaris

Comentar