×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Bosch: Anuncia nou tancament de la seva planta situada en Lliçà D`Amunt

L'empresa anuncia un nou tancament de la planta de Lliçà D’Amunt que afectaria 336 treballadors, sumats als ja 300 treballadors pel tancament de la planta de Castellet, amb un gran impacte sobre els llocs de treballat d'empreses proveïdores de Bosch.

EsquerraDiari.cat

dissabte 27 de febrer de 2021
Facebook Twitter

L’empresa anuncia un nou tancament de la planta de Lliçà D’Amunt que afectaria 336 treballadors, sumats als ja 300 treballadors pel tancament de la planta de Castellet, amb un gran impacto sobre els llocs de treballat d’empreses proveïdores de Bosch.

Aquest dijous 25, la multinacional Bosch ha anunciat el tancament d’una altra de les seves plantes situada en Lliçà D’Amunt (Vallés Oriental), com també ho ha informat la UGT en un comunicat. Aquesta planta ocupa 336 treballadors que corren el risc de perdre la seva font d’ingrés.

Aquesta última se suma al tancament ja informat oficialment al setembre de l’any passat de la seva planta situada a Castellet (Alt Penedès), que ocupa al voltant de 300 treballadors. Estem parlant del voltant de 600 llocs de treball que es perden directament, sense comptar l’impacte en els llocs de treball afectats indirectament de les empreses proveïdores. Queda pendent a definir, si bé encara no s’ha dit res, sobre la planta de Bosch situada a Aranjuez (Madrid) que té en plantilla actualment a uns 500 treballadors.

El tancament de la planta estaria sent impulsada per l’empresa, segons la central sindical UGT, amb la finalitat d’abaratir els costos de producció enviant-los a Sèrbia i a Wroclaw, Polònia, on la mà d’obra és encara molt més barata.

Des de la Generalitat observen amb preocupació la situació del sector sense impulsar cap alternativa real a la crisi actual. Al seu torn la UGT ha manifestat únicament com a “cruel” la decisió de l’empresa per portar endavant el tancament de les plantes deixant al carrer a centenars de treballadors, però no ha plantejat fins al moment cap pla de lluita per a preservar els llocs de treball. El mateix succeeix amb CCOO.

Es planteja novament la necessitat d’impulsar un pla alternatiu, un pla de lluita que pugui exigir la nacionalització de les fàbriques de Bosch sense pagament i sota control dels seus treballadors. És l’única política possible perquè la crisi no la continuï pagant la classe obrera i el poble.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah