Internacional

COP D'ESTAT A BOLÍVIA

Bolívia: corresponsal de La Izquierda Diario i artista de El Alto són acusats de sedició sense proves

Activistes i organitzacions de Drets Humans de Bolívia i diferents països s'han pronunciat contra aquesta arbitrarietat i han demanat l'immediat alliberament dels detinguts.

dimarts 17 de desembre de 2019| edici� del dia

Aquest dilluns a la tarda la Policia boliviana va detenir al corresponsal de La Izquierda Diario de l’Argentina i el Brasil, Carlos Cornejo, al costat de l’artista Leonel Jurado i la jove Andrea Mamani. Mes tarda la jove va ser alliberada però a Cornejo i Jurado els imputen càrrecs de sedició sense cap mena de prova, ja que només estaven promocionant una activitat en la Universitat de El Alto per a aquest dijous, quan es compleix un mes de la massacre de Senkata.

Et pot interessar: Urgent: detenen a Bolívia un corresponsal de La Izquierda Diario juntament amb joves de El Alto

En sortir de la Fiscalia de El Alto el corresponsal de La Izquierda Diario de l’Argentina i el Brasil, Carlos Cornejo va assenyalar que "Aquest és un arrest il·legal. S’ha provat que les suposades proves per les quals ens estan perseguint, amb el càrrec de sedició, no existeixen. No obstant, la Policia va realitzar aquesta acció directa per a processar-nos després d’hores en les que no ens van permetre que els nostres advocats poguesin acostar-se. Els nostres mòbils van ser confiscats sense la presència dels nostres advocats. Ara es veu que és una persecució política".

A més Cornejo ha explicat les circumstàncies en les que els van detenir al costat de l’artista plàstic Leonel Jurado i la jove Andrea Mamani: "Nosaltres vam fer un acte de solidaritat diumenge passat per a recaptar queviures per als familiars dels caiguts a Senkata, i teníem un nou acte aquest dijous a la UPEA (Universitat de El Alto), i avui [dilluns] ens reunim només per a fer publicitat d’aquest esdeveniment. Els únics materials que ens han decomissat son paper reciclable i pintures, perquè el nostre únic objectiu era fer publicitat per a l’esdeveniment del dijous. No vam fer res i no obstant això ens han imputat en una acció directa i avui s’ha demostrat davant el fiscal que no hi havia tal prova. Aquest matí [dimarts] tindrem l’audiència a les 8 del matí i avui dormirem en cel·les judicials, però vull deixar en clar que aquest és un arrest il·legal".

Per la seva part l’advocat de Cornejo, Javier Orellana, ha assenyalat que "Carlos i Leonel han sigut detinguts en una acció directa de la Policia en el multifuncional. Ells estaven preparant un esdeveniment de solidaritat. Sembla que la pintura i l’art per a aquest nou Govern és summament perillós. A les 8 del matí serà la declaració davant la Fiscalia i esperem que els alliberin ràpidament. Avui dormiran en cel·les judicials lamentablement, però esperem que demà la Fiscalia entengui que hi ha hagut un excés".

Activistes i organitzacions de Drets Humans, de Bolívia i de diferents països s’an pronunciat contra aquesta arbitrarietat i han demanat l’immediat alliberament dels detinguts.

Les organitzacions de drets humans convoquen a fer una vigília aquest dimarts des de les 7.30 del matí davant la Fiscalia de El Alto.
temes relacionats

Crisi Bolívia   /    Cop d’Estat   /    Bolívia   /    La Izquierda Diario   /    Internacional

Comentaris

Comentar