Internacional

CRISI POLÍTICA

Bolívia: A baix el cop cívic militar religiós!

Avui s'ha consolidat, després d'una escalada de dretes que va donar un salt amb el motí policial del divendres 8 de novembre, un cop cívic policial i militar, amb el president del Comitè Cívic Pro Santa Cruz, empresari i fanàtic religiós, Luis Fernando Camacho al capdavant. Evo Morales va convocar a noves eleccions generals i va anunciar renovació del TSE. No obstant, aquest anunci arribava tard davant l'avançada del moviment cívic policial i finalment militar.

dilluns 11 de novembre de 2019| edició del dia

És el propi govern del MAS qui ha vingut aplanant el camí per a l’enfortiment d’aquesta dreta que ha sortit en revenja amb major força, i en aquests instants, lliura sense resistència la seva renúncia. La renúncia accelerada de governadors, ministres, diputats i altres funcionaris, així com la resposta de la COB que si “per a pacificar el país és necessària la renúncia del president, llavors que renunciï”, va acabar de mostrar i inclinar la balança de la relació de forces, consolidant el triomf colpista.

Camacho va lliurar amb una bíblia en mà, la carta de renúncia a palau i va sol·licitar que es formi un Govern transitori cívic militar. Evo Morales va quedar pres de la seva pròpia confiança en un organisme imperialista com l’OEA, que com estava cantat, va emetre una resolució que va acabar de legitimar l’aldarull dretà enfortint al moviment cívic i permetent una vergonyosa ingerència imperialista al país.

Des de la LOR-CI estem combatent aquest aldarull dretà des del seu inici el 20 d’octubre, i avui repudiem i continuarem combatent aquest cop cívic policial i militar al servei de les esglésies, l’agro-indústria i els empresaris. Com es va discutir en la Trobada obrera, pagès, estudiantil i popular, espai de caràcter independent des d’on es va repudiar enèrgicament l’avançada de la dreta, ara més que mai és necessària l’auto-organització de la classe treballadora, el moviment pagès, el moviment indígena, el moviment estudiantil, el moviment de dones, les diversitats sexuals i tots els sectors populars, per a enfrontar de manera independent aquest nou avanç de la dreta més reaccionària, que atacarà amb tot contra les nostres conquestes.

Fem una crida a totes les organitzacions sindicals, d’esquerra, feministes, de drets humans, a organitzar-nos i combatre aquest escenari.

Liga Obrera Revolucionaria LOR-CI

Llegeix també Bolivia: ¡abajo la asonada cívica, agroindustrial y policial!
temes relacionats

Crisi Bolívia   /    Cop d’Estat   /    Evo Morales   /    Bolívia   /    Internacional

Comentaris

Comentar