×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Ayuso, pepera. Els il·lustres estan fora”: Elisa, l’estudiant guardonada pel seu expedient en la Complutense

En el mateix acte en el qual Isabel Díaz Ayuso rebia el guardó de “Alumni il·lustre”, l'estudiant també guardonada, Elisa María Lozano, ha reivindicat la concentració organitzada en repulsa i ha utilitzat la seva intervenció en l'acte per a denunciar a la presidenta de la Comunitat de Madrid.

IzquierdaDiario.es

dimarts 24 de gener
Facebook Twitter

“La veritat és que jo aquest premi no el vull per a absolutament res”, ha començat dient l’estudiant davant de tot l’auditori i de la presidenta de la Comunitat de Madrid. “Algú ha decidit que soc la millor de la promoció. Suposo que la mateixa persona que li donarà el premi a la senyora Ayuso”, continuava, qüestionant l’acte.

I és que mentre la presidenta de la Comunitat de Madrid era guardonada en la facultat de Ciències de la Informació, una gran mobilització d’estudiants, treballadors i sanitàries es concentrava a la porta, al costat de centenars d’estudiants de la facultat que s’han mobilitzat de manera espontània malgrat les fortes mesures de seguretat i la militarització del campus: “La Complutense són els meus companys que són aquí fora manifestant-se. Jo vull que se’ls doni més nom a ells, perquè són els il·lustres de veritat”.

“Avui és un dia molt trist. Avui és un dia de dol”, continuava l’estudiant en referència al nomenament. Un dia en què no solament la universitat pública guardona a la principal artífex del desmantellament de la sanitat pública madrilenya i la responsable de la mort de més de 7.000 ancians en residències durant el confinament, sinó que el rector Joaquín Goyache ha autoritzat l’entrada de desenes d’operatius antidisturbis al campus, en el que ha estat un desplegament policial sense precedents.

Elisa també qüestionava el propi model d’universitat que es basa en l’avaluació amb notes: “Jo ja estic farta que això es valori amb notes, amb títols”. I afegia que “el coneixement no és això. El coneixement és tenir criteri”. Un criteri molt diferent del qual la casta universitària de rectors i degans que governen la universitat i la posa al servei de grans empreses i partits del Règim té. Un que lluita per una sanitat i educació públiques de qualitat.

El vídeo, que ràpidament s’ha viralitzat en xarxes socials, es suma a altres publicacions que han causat gran enrenou en xarxes, com els que mostraven el dispositiu policial a la Ciutat Universitària i la concentració convocada per Contracorrent, Pan y Rosas, CGT Complutense, CCOO Complutense, MATS, Amyts i el Sindicat d’Estudiants.


Facebook Twitter
Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts