Política Estado Español

ACCIÓ ANTI-FEIXISTA A BARCELONA

Aturem les agressions i les intimidacions. No Passaran!

Aquest diumenge 10 de desembre la UCFR (Unitat contra el feixisme i el racisme) del Barcelonès Nord convoca un acte popular contra l'increment d'accions violentes per part de grups d'ultradreta. A continuació reproduïm el comunicat per uns barris lliures de feixisme.

dissabte 9 de desembre de 2017| edició del dia

Comunicat de la UCFR del Barcelonès Nord per uns barris lliures de feixisme

Els últims mesos, les veïnes i veïns dels districtes de Nou Barris i d’Horta – Guinardó estem vivint un creixement d’accions violentes per part de grups d’ultradreta, amb total impunitat, als nostres barris.

Aquest fenomen no és nou a la zona. En moltes ocasions, diversos grups d’ultradreta s’han manifestat contra l’obertura d’un centre de culte islàmic al Carrer Japó (Nou Barris), difonent un discurs xenòfob i basat en l’odi.

Són aquests mateixos grups els que venen desenvolupant accions violentes als districtes sota un discurs que apel·la a un passat obscur que ens retorna al franquisme. Actualment, en tenim documentades més d’una quinzena.Aquestes agressions passen per l’ocupació de la via pública sense permisos, dificultant la lliure mobilitat per la zona, intimidacions i amenaces a veïns i veïnes per la seva orientació política, pintades i clams de caire feixista i fins i tot agressions físiques, com el cas del company agredit durant la nit prèvia a l’1 d’octubre per membres de l’entorn directe del partit Democràcia Nacional.

Els col·lectius i les persones sotasignants entenem que volem construir barris lliures d’expressions i actuacions de caràcter feixista i apel·lem a la convivència en la diversitat. A més, ens comprometem a no donar oxigen a l’ultradreta, ja que els seus comportaments atempten contra els drets humans i fonamentals. La intolerància no és tolerable.

En aquest marc convoquem un esmorzar popular gratuït i una cercavila per teixir barris lliures de feixisme el diumenge 10 de desembre a les 11h davant del Casal de la Gent Gran de la Guineueta (Carrer Guineueta, 19).

Plegades per uns barris lliures de feixisme!

UCFR Barcelonès Nord

Adhesions rebudes fins ara:

Assemblea d’Aturats i Aturades de Nou Barris
Assemblea de Joves del Guinardó – La Rutlla
Assemblea Social del Guinardó
Associació Juvenil Sociocultural Roket Project, entitat gestora del Kasal de Joves de Roquetes
Ateneu de la Guineueta
Barcelona en Comú – Nou Barris
Bidó de Nou Barris, entitat gestora de l’Ateneu Popular de Nou Barris
Casal de Joves de la Guineueta
Casal Popular Tres Voltes Rebel
CDR Nou Barris
CUP – Capgirem 9B
Esplai Guineueta
JERC Nou Barris
Xarxa Nou Barris Acull
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Antifeixisme   /    Feixisme   /    Racisme   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar