×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Assemblea oberta de Contracorrent: preparem nous embats per revolucionar-ho tot

Aquest divendres 17 de desembre fem una assemblea oberta de la joventut de Contracorrent Barcelona i Pan y Rosas a Nou Barris a les 17h per a continuar posant dempeus una gran joventut anticapitalista i revolucionària.

Contracorrent

dimecres 15 de desembre de 2021
Facebook Twitter

El capitalisme no té res a oferir-nos excepte misèria i destrucció del planeta. Mentre ens roben el futur condemnant-nos a la desocupació i la precarietat, a no poder estudiar per les taxes impagables de la Generalitat i a la criminalització per sortir a protestar i divertir-nos, les 23 majors fortunes espanyoles augmentaven gairebé en 20 mil milions d’euros la seva riquesa només en els 80 primers dies de pandèmia.

Pretenen que ens conformem amb el “mal menor” d’aquest govern “progressista”, el qual governa per a les empreses de l’IBEX35, no deroga les reformes laborals ni la llei mordassa, que li obre el cap a la classe treballadora a Cadis, que planegen reformes universitàries com la de Manuel Castells per a ficar a les grans multinacionals a dirigir la universitat i callar la veu de les estudiants a base de repressió…

Aquest govern PSOE i UP -del qual forma part el PCE i les seves Joventuts “Comunistes”- que no li ha tocat un pèl a la monarquia corrupta i franquista, que expulsa migrants i no tanca els CIE, que ens prohibeix manifestar-nos el 8M i ens reprimeix quan sortim a cridar la nostra ràbia contra les agressions LGTBIfòbiques únicament serveix per a obrir-li el camí a l’extrema dreta embravida. Perquè quan es fan polítiques de dreta, guanya sempre la dreta.

D’altra banda, encara ens volen fer creure que la Generalitat té alguna cosa per a oferir-nos: aquella que ens van reprimir quan sortíem contra l’empresonament de Hasél i la dels pressupostos neo-liberals amb un Conseller ex-directiu de Fundació La Caixa. ERC i JxCat són els partits defensors del model neo-liberal d’universitat a Catalunya amb taxes entre les més cares de l’Estat i un alt nivell de precarietat amb un alt percentatge de professorat associat. A més, renuncien a l’autodeterminació – tot i que mai se la van creure fins el final- a canvi dels milions dels Fons Europeus per destinar-los a la burgesia catalana.

S’excusen en l’amenaça de Vox per continuar donant suport al PSOE-UP, però després ens envien els Mossos d’Esquadra a la UAB per a reprimir una protesta estudiantil contra l’extrema dreta. Davant de tot això, denunciem el paper de la CUP que, tot i reclamar-se anticapitalista, continua sostenint el Govern dels hereus de Convergència de la mà d’ERC també amiga de la patronal.

Per a plantar-li cara a l’extrema dreta, i a aquest Règim monàrquic i lluitar per l’autodeterminació necessitem una alternativa política de la joventut, les dones, les migrants, les persones LGTBI, una alternativa de la classe treballadora, anticapitalista i revolucionària. Una força independent d’aquest govern falsament progressista, de la Generalitat i dels reformistes com Unidas Podemos que volen gestionar aquest sistema capitalista devorador de la vida, però també com a alternativa a la CUP que es reclama anticapitalista per després acabar donant suport a ERC i JxCat. Una alternativa que hem de començar a construir des de la joventut treballadora i estudiantil.

Les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas, que impulsem des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT), al costat d’estudiants i joves treballadors independents, no estem disposades a cedir-li els carrers a la dreta. Les burocràcies estudiantils i sindicals, així com la resta d’actors que ens volen passius, ens trobaran al davant. Estem disposades a prendre els carrers i a revolucionar cada centre d’estudi, de treball, cada barri.

Som la joventut que no deixarà que uns altres decideixin per nosaltres i ens condemnin a un futur sense esperança. Prendrem i prenem el futur a les nostres mans. Per això som part de la lluita contra la reforma de Castells i anirem el 16 de desembre a la vaga convocada des de les assemblees de facultat, on participem i lluitem per desenvolupar l’autoorganització contra les burocràcies sindicals del moviment estudiantil.

També som part del combat contra la precarietat i per acabar amb les contrareformes laborals. Impulsem i recolzem les lluites dels sectors de treballadors. Desafiem les prohibicions i prenem els carrers el 8M i cada vegada que sigui necessari per a lluitar contra aquest heteropatriarcat en aliança criminal amb el capitalisme. Vam fer els referèndums contra la monarquia i defensem la immeresió lingüística que la justícia espanyola ara ataca. Estem en lluita contra el canvi climàtic, en cada mobilització per la llibertat d’expressió, organitzem càtedres lliures Karl Marx per a difondre les idees del marxisme revolucionari i fer nostres les “armes de la crítica”.

Som part d’una xarxa internacional d’agrupacions juvenils anticapitalistes i revolucionàries que ha estat en primera línia en lluites com la dels Armilles Grogues a França, la rebel·lió del poble xilè o les mobilitzacions del Black Live Matters als Estats Units. La nostra perspectiva és internacionalista perquè lluitem contra un sistema capitalista global.

Et convidem a sumar-te a la nostra assemblea oberta per a organitzar una gran joventut anticapitalista i revolucionària que planti cara a l’extrema dreta i enfronti al govern “progressista” i la Generalitat. La farem aquest divendres 17 de desembre al casal ’Flama del 36’, al carrer del Conveni, 16. Començarà a les 17h fins a les 19h.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”