×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Assassinat homòfob a la Corunya: s’estenen el rebuig i concentracions per #XustizaParaSamuel

Samuel va ser assassinat amb 24 anys en una pallissa grupal al crit de marica a la Corunya. Cridem que s'estengui i organitzi la ràbia a tot l'estat contra aquest crim homòfob i el sistema que encoratja aquest odi. S'han convocat mobilitzacions a les ciutats gallegues per #XustizaParaSamuel #JusticiaParaSamuel

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

diumenge 4 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Samuel va ser assassinat a cops en un crim homofóbico en la zona del passeig marítim de Riazor a la Corunya. Tenia 24 anys i era treballador de la sanitat. Fa escassos dies tenien lloc les mobilitzacions de l’Orgull LGBTI.

La sensació que podíem haver estat qualsevol i la ràbia es van estendre per les xarxes, demanant #XustizaParaSamuel #JusticiaParaSamuel i anunciant mobilitzacions a les ciutats gallegues a les 20h el 5 de juliol.

També a Barcelona aquest dilluns 5 a les 20h s’ha convocat una altra concentració als carrers Borell amb Sant Antoni, a la mateixa hora i dia a Madrid a la Porta del Sol, a Sevilla en la Plaça Nova o a Burgos en la Plaça Major.

Seguim a l’espera de més convocatòries i cridem a mobilitzar-se a tot l’estat en rebuig a aquest crim homòfob, exigint #JusticiaParaSamuel i al fet que s’esclareixi les circumstàncies de l’assassinat.

Aquests crims estan emparats en la impunitat de la qual solen gaudir els atacs feixistes, racistes, masclistes o LGBTIfòbics, més encara quan a l’estat capitalista li convé alimentar a l’extrema dreta i al mateix temps esquinçar-se les vestidures davant de les cambres quan tenen lloc aquests crims.

En l’Estat espanyol, segons dades del Ministeri d’Interior, a l’any les agressions per la identitat o orientació sexual van ser gairebé la meitat dels 1.324 delictes d’odi comesos aquest any, havent augmentat un 15% en els últims tres anys.

Però també un 43% dels joves LGBTI han tingut pensaments suïcides a causa de l’assetjament i la taxa de suïcidi en joves LGBTI és més de quatre vegades superior a la resta i la principal causa de mort. Ens estan matant i no ens quedarem de braços plegats.

També vèiem com fa unes setmanes els crims racistes com l’assassinat a tirs de Younes, l’apunyalament a una dona a Múrcia i altres augmentaven emparats en el racisme institucional i de la dreta. També a la Corunya menys d’una setmana abans era agredida amb una porra extensible una parella al crit de mariques. És per això que moltes veus assenyalen després d’aquest assassinat homòfob a l’ambient irrespirable que està donant l’impuls als discursos d’odi de l’extrema dreta.

No ens amagarem. Ens mobilitzarem, exigint #JusticiaParaSamuel i que s’esclareixi les circumstàncies de l’assassinat. Però no creiem que aquesta justícia vagi a arribar de l’aparell judicial patriarcal, reaccionari i hereu del franquisme de l’Estat espanyol. Ja és coneguda la consigna dels moviments feministes que diu “si toquen a una, ens toquen a totes”. Volem també dir “si toquen a una, ens organitzem milers”.

La indignació i la ràbia no poden transformar-se en silenci i dolor, sinó en una lluita i organització en homenatge de Samuel i de tantes altres. És necessari organitzar l’autodefensa contra aquesta situació als carrers, però també aixecar un moviment LGBTI combatiu que revolucioni apuntant contra el sistema patriarcal i capitalista que ens està matant i ataca cada dia les nostres vides.


Facebook Twitter

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics