Cultura

BARCELONA

Arriba una nova edició de la Literal, la fira d’idees i llibres radicals

Aquest cap de setmana se celebra a Barcelona una nova edició de la Literal, la fira d'idees i llibres radicals. En la seva cinquena edició continua consolidant-se com un espai necessari per a editorials i llibreries al marge del sistema. Com no podia ser d'una altra manera Esquerra Diari participarà activament.

dijous 9 de maig de 2019| edici� del dia

Aquest cap de setmana Barcelona torna a traspuar literatura radical i alternativa per tots els seus porus, i això és molt dir. Del 10 al 12 de maig la Literal, la fira d’idees i llibres radicals està de tornada en la que serà ja la seva cinquena edició.

Durant els últims anys la Literal, situada en el recinte de l’antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats de Sant Andreu, ha aconseguit consolidar-se com un espai atractiu i propici per a un sector tan necessitat de tribunes com és el del llibre alternatiu, aquest que en els marges del sistema capitalista lluita per defensar i fer arribar les seves idees a quants més millor.

Per això, en aquesta nova edició són més d’un centenar d’editorials i llibreries, no només de Catalunya, sinó de tot l’Estat espanyol i també a nivell internacional, les que aposten ja per participar d’aquesta iniciativa. Un espai que facilita també que tots els que participen puguin posar en comú debats i estratègies.

I és que la Literal s’ha convertit en un quelcom més que un punt de trobada entre editorials. La proposta de l’organització de la fira passa per una àmplia varietat d’activitats durant tot el cap de setmana que van des dels concerts musicals o zones d’entreteniment per a nens, teatre, bar i zona de lectura, fins a un gran nombre de xerrades i conferències sobre temàtiques tan actuals com el feminisme o la immigració. Aquesta edició, a més, tanca amb una conferència amb Silvia Federici.

Cal destacar a més que, en un dels epicentres del moviment feminista a nivell internacional com és l’Estat espanyol, la Fira Literal se celebri des dels seus inicis en un recinte com és l’antiga Fabra i Coats, on, i potser molts no ho saben, les dones del tèxtil van aconseguir imposar un sistema de guarderia per als fills i filles de les treballadores allà pels anys ’50, i que al costat del conjunt de la indústria tèxtil (un sector molt feminitzat) es van enfrontar al règim franquista protagonitzant importants vagues, especialment a Catalunya.

Des d’Esquerra Diari i Libros IzquierdaDiario, i també al costat de l’agrupació de dones Pan i Rosas, com ja és costum, estarem també presents en aquesta nova edició de la Literal. I en aquesta ocasió ampliem la nostra intervenció amb la proposta d’una vídeo-conferencia amb la feminista argentina Andrea D’Atri, presentant el llibre del qual és autora ’Pan y Rosas. Pertenencia de género y antagonismo de clase en el capitalismo’ i xerrant amb la periodista Neus Molina, dissabte que ve a les 17 hores.

Et pot interessar Prop de 2.000 persones durant la gira europea d’Andrea D’Atri

La feminista revolucionària i fundadora de l’organització internacional de dones Pan y Rosas, va realitzar el mes de febrer passat una gira europea a la qual van assistir més de 2.000 persones en diferents conferències a Roma, Munic, Madrid, Barcelona, Bordeus, Toulouse, Paris i Berlín.

A més, des d’Esquerra Diari estarem, com cada any, amb un stand a la fira en el qual es podran trobar molts dels més interessants llibres d’Ediciones IPS (Instituto del Pensamiento Socialista), entre altres obres diferents.

És el cas de la col·lecció Mujeres, amb treballs sobre la vida i obra de lluitadores feministes. Traduccions, elaboracions i debats actuals, que aporten per al desafiament de conquistar una societat sense patriarcat ni explotació capitalista.

Però a més, comptarem també, entre moltes altres, amb les Obras Escogidas de León Trotsky, entre elles ’La victoria era posible. Escritos sobre la revolución española’, o altres llibres actuals com a ’Estrategia socialista y arte militar’ d’Emilio Albamonte i Matías Maiello.
temes relacionats

Fira del llibre   /    Llibres   /    Ediciones IPS-CEIP   /    Barcelona   /    Cultura

Comentaris

Comentar