×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Arranquen els Cercles de Coordinació de treballadors i treballadores d’Esquerra Diari

El passat divendres dos de desembre va tenir lloc la primera assemblea dels cercles d’Esquerra Diari. Es va debatre sobre l’impacte de la situació inflacionaria actual a les nostres vides i llocs de treball i es va decidir coordinar les lluites existents i les futures i prendre el diari com una eina per aquestes.

EsquerraDiari.cat

dilluns 5 de desembre de 2022
Facebook Twitter

El divendres dos de desembre des d’Esquerra Diari vam realitzar la primera assemblea dels Cercles de Coordinació de Treballadors i Treballadores amb la participació de les tripulants de cabina de Vueling, actualment en vaga, Las Kellys, treballadores del sector del lleure que varen participar a la darrera vaga educativa a Catalunya, sectors de joves precaris que s’estan organitzant en el seus llocs de treball, treballadores del tercer sector social i a més varem contar amb el suport de treballadores de la sanitat i treballadores del SAD.

Aquesta primera assemblea es va convocar degut a la situació actual, on trobem un augment de la inflació degut a la guerra a Ucraïna i les polítiques militaristes i neoliberals que els governs europeus, i òbviament també el del PSOE i Unidas Podemos a l’Estat espanyol, estàn duent a terme. Una situació que com bé van assenyalar Las Kellys “suposa un tijeretazo al nostre salari que fa que no arribem a final de mes”.

Aquesta situació d’inflació es el motor que arreu del territori català i també a la resta de l’Estat espanyol està engegant els processos de lluita o organització de moltes plantilles que s’oposen a que aquesta crisis la paguem, novament, la classe treballadora.

Un exemple d’aquests processos a l’assemblea va ser l’experiència de les treballadores de Vueling, en lluita per aquesta raó. I és que fins ara, com elles mateixes han declarat en ocasions, per part de la companyia només estan rebent pressions i la vulneració del seu dret de vaga amb serveis mínims abusius.

També ho vam veure amb les treballadores de TMB en vaga, que amb lluita i organització van aconseguir algunes de les demandes més importants, com la millora salarial, i millores en el servei pels usuaris.

Però a més de debatre com impacta aquesta situació en el nostre dia a dia com a classe treballadora, l’objectiu dels Cercles de coordinació és precissament prepar una resposta entre tots i totes. Metre les plantilles comencen a oposars-se als plans patronals i a les polítiques dels governs, les direccions sindicals es dediquen a aïllar les lluites dels seus propis afiliats, restant tota la força que la unió d’aquestes lluites pot suposar.

Pero això des d’Esquerra Diari juntament amb els sectors de treballadors i treballadores que ja formen part dels Cercles de coordinació, apostem per la unió y la coordinació de les lluites.

La lluita de Las Kellys contra la màxima precarietat que imposa el sector turístic, la lluita per la internalització del sector del lleure o del sector social, la lluita per la millora de condicions de la treballadores de Vueling i de les treballadores de Sanitat, entre moltes altres, tindran més força si aconseguim una difusió i coordinació efectiva a la que s’oposen les direccions dels sindicats majoritaris.

Però aquesta lluita contra la patronal, el govern i les direccions sindicals, de ben segur que comporta resistència per la seva part i repressió. Ho hem vist recentment amb el cas d’Alex León a Marktel, la Montse a la SEAT, el Ramiro a TMB Bus o les pròpies companyes de Vueling. Davant aquest atac de la patronal cal organitzar una solidaritat i resposta unitària per garantir el dret bàsic dels treballadors de defensar i lluitar pels seus drets.

En aquest sentit no podem deixar de banda la necessitat d’enfrontar la nova reforma del Codi Penal que, tot i haver-se presentat com una reforma progressista del govern del PSOE i UP, juntament amb el suport d’ERC, inclou una nova mordassa cap a la protesta i la desobediència civil. On els delictes de desordre públic agreujats veuen augmentades les penes, i que de ben segur fiscalia i judicatura utilitzaran enfront les que lluitem per defensar els nostres drets i llibertats.

En particular aquesta nova modificació preocupa perquè ataca directament accions pròpies del moviment sindical i de la classe treballadora com poden ser els piquets, ocupacions i les mobilitzacions en si. Davant aquest atac les treballadores responem amb força, com vam veure el passat dijous en una concentració contrària a la reforma.

Després de tota la discussió, l’assemblea va decidir aprovar una sèrie de resolucions: tot el suport i difusió a les lluites actuals, un grup de treball per posar en marxa tot una sèrie de denúncies i campanyes contra la situació d’inflació actual i la repressió sindical, a més de preparar la propera assemblea de cara al gener.

Si vols participar en dels Cercles de coordinació d’Esquerra Diari, posa’t en contacte amb nosaltres. A més pots estar assabentat de tot a les nostres xarxes.

Suma`t i participa als Cercles de Coordinació d’Esquerra Diari!

T’esperem!


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"