×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Arranquen els Cercles de Coordinació de treballadors i treballadores d’Esquerra Diari

El passat divendres dos de desembre va tenir lloc la primera assemblea dels cercles d’Esquerra Diari. Es va debatre sobre l’impacte de la situació inflacionaria actual a les nostres vides i llocs de treball i es va decidir coordinar les lluites existents i les futures i prendre el diari com una eina per aquestes.

EsquerraDiari.cat

dilluns 5 de desembre de 2022
Facebook Twitter

El divendres dos de desembre des d’Esquerra Diari vam realitzar la primera assemblea dels Cercles de Coordinació de Treballadors i Treballadores amb la participació de les tripulants de cabina de Vueling, actualment en vaga, Las Kellys, treballadores del sector del lleure que varen participar a la darrera vaga educativa a Catalunya, sectors de joves precaris que s’estan organitzant en el seus llocs de treball, treballadores del tercer sector social i a més varem contar amb el suport de treballadores de la sanitat i treballadores del SAD.

Aquesta primera assemblea es va convocar degut a la situació actual, on trobem un augment de la inflació degut a la guerra a Ucraïna i les polítiques militaristes i neoliberals que els governs europeus, i òbviament també el del PSOE i Unidas Podemos a l’Estat espanyol, estàn duent a terme. Una situació que com bé van assenyalar Las Kellys “suposa un tijeretazo al nostre salari que fa que no arribem a final de mes”.

Aquesta situació d’inflació es el motor que arreu del territori català i també a la resta de l’Estat espanyol està engegant els processos de lluita o organització de moltes plantilles que s’oposen a que aquesta crisis la paguem, novament, la classe treballadora.

Un exemple d’aquests processos a l’assemblea va ser l’experiència de les treballadores de Vueling, en lluita per aquesta raó. I és que fins ara, com elles mateixes han declarat en ocasions, per part de la companyia només estan rebent pressions i la vulneració del seu dret de vaga amb serveis mínims abusius.

També ho vam veure amb les treballadores de TMB en vaga, que amb lluita i organització van aconseguir algunes de les demandes més importants, com la millora salarial, i millores en el servei pels usuaris.

Però a més de debatre com impacta aquesta situació en el nostre dia a dia com a classe treballadora, l’objectiu dels Cercles de coordinació és precissament prepar una resposta entre tots i totes. Metre les plantilles comencen a oposars-se als plans patronals i a les polítiques dels governs, les direccions sindicals es dediquen a aïllar les lluites dels seus propis afiliats, restant tota la força que la unió d’aquestes lluites pot suposar.

Pero això des d’Esquerra Diari juntament amb els sectors de treballadors i treballadores que ja formen part dels Cercles de coordinació, apostem per la unió y la coordinació de les lluites.

La lluita de Las Kellys contra la màxima precarietat que imposa el sector turístic, la lluita per la internalització del sector del lleure o del sector social, la lluita per la millora de condicions de la treballadores de Vueling i de les treballadores de Sanitat, entre moltes altres, tindran més força si aconseguim una difusió i coordinació efectiva a la que s’oposen les direccions dels sindicats majoritaris.

Però aquesta lluita contra la patronal, el govern i les direccions sindicals, de ben segur que comporta resistència per la seva part i repressió. Ho hem vist recentment amb el cas d’Alex León a Marktel, la Montse a la SEAT, el Ramiro a TMB Bus o les pròpies companyes de Vueling. Davant aquest atac de la patronal cal organitzar una solidaritat i resposta unitària per garantir el dret bàsic dels treballadors de defensar i lluitar pels seus drets.

En aquest sentit no podem deixar de banda la necessitat d’enfrontar la nova reforma del Codi Penal que, tot i haver-se presentat com una reforma progressista del govern del PSOE i UP, juntament amb el suport d’ERC, inclou una nova mordassa cap a la protesta i la desobediència civil. On els delictes de desordre públic agreujats veuen augmentades les penes, i que de ben segur fiscalia i judicatura utilitzaran enfront les que lluitem per defensar els nostres drets i llibertats.

En particular aquesta nova modificació preocupa perquè ataca directament accions pròpies del moviment sindical i de la classe treballadora com poden ser els piquets, ocupacions i les mobilitzacions en si. Davant aquest atac les treballadores responem amb força, com vam veure el passat dijous en una concentració contrària a la reforma.

Després de tota la discussió, l’assemblea va decidir aprovar una sèrie de resolucions: tot el suport i difusió a les lluites actuals, un grup de treball per posar en marxa tot una sèrie de denúncies i campanyes contra la situació d’inflació actual i la repressió sindical, a més de preparar la propera assemblea de cara al gener.

Si vols participar en dels Cercles de coordinació d’Esquerra Diari, posa’t en contacte amb nosaltres. A més pots estar assabentat de tot a les nostres xarxes.

Suma`t i participa als Cercles de Coordinació d’Esquerra Diari!

T’esperem!


Facebook Twitter
Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l'ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l’ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"