×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Argentina: persecució judicial del govern de Macri contra els diputats del Frente de Izquierda

Ho va denunciar el diputat del PTS-Frente de Izquierda, Nicolás del Caño. assegura que hi ha una campanya de demonització rere les mobilitzacions contra la reforma previsional.

dissabte 23 de desembre de 2017
Facebook Twitter

Mentre es duia a terme el debat, en la Cambra de Diputats d’Argentina, sobre el Pressupost 2018, el diputat Nicolás Del Caño va afirmar que “hi ha una campanya de demonització cap a l’esquerra i particularment cap al Frente de Izquierda y los Trabajadores (FIT) per haver participat en les enormes mobilitzacions que es van dur a terme el dia dilluns als voltants d’aquest congrés”.

Després, va precisar que “hem estat denunciats Myriam Bregman (legisladora portenya del PTS-FIT) i la meva persona per advocats amics del govern. Suposadament per haver comès els delictes d’atemptat contra l’ordre constitucional i a la vida democràtica, abús d’autoritat, violacions dels deures de funcionari públic i pertorbació a l’exercici de la funció pública”. I va aclarir que “un dels advocats és defensor dels assassins de Mariano Ferreyra. Ells vénen a acusar-nos a nosaltres d’antidemocràtics i violents”.

Intervención del Diputado del PTS/FIT Nicolás Del Caño

Intervenció del Diputat del PTS/FIT Nicolás Del Caño

Després que aquest dilluns desenes de milers es mobilitzessin al Parlament per a rebutjar la llei de reforma previsional que ataca als jubilats i sectors més pobres, la policia va desfermar una brutal repressió. La resposta de l’oficialisme va ser justificar la repressió i les jubilacions de pobresa, al mateix temps que els mitjans afins al govern van començar una campanya contra els manifestants i les organitzacions d’esquerra.

Això últim va ser denunciat per Del Caño al afirmar que mentre el Govern nacional, amb el suport dels grans mitjans de comunicació i el poder judicial, emprèn aquesta campanya de demonització “no hem vist les cares dels policies que li van treure un ull a tres persones, que han atropellat a un jubilat. No coneixem als responsables de la repressió i els constrenyiments il·legals. Per què segueix la ministra Bullrich, responsable de la mort de Rafael Nahuel i Santiago Maldonado, al capdavant del ministeri? És estrany que ens acusin a nosaltres d’antidemocràtics quan vam proposar una consulta popular perquè el poble ho decideixi i vosaltres us vau negar”.

També va afegir que “no ens acusaran de violents aquells que pertanyen a un govern, el president del qual forma part d’una família que va passar de posseir 7 a 47 empreses en la dictadura genocida, mentre assassinaven, segrestaven més de 30 mil companys i companyes i robaven nens. Ells ens diran violents a nosaltres? Ens acusaran els mateixos que no diuen ni una sola paraula de que De la Rúa està lliure, responsable dels 30 morts del 19 i 20 de desembre?. I va afegir que “a nosaltres, als trotskistes que van enfrontar i van resistir el totalitarisme de Stalin no ens acoquinaran amb el quasi totalitarisme”.

En relació a l’objectiu polític que persegueix el Govern de Macri amb aquest accionar va plantejar que “es vol fer una demonització i canviar l’eix. Es vol tapar aquesta estafa i robatori de milions. I va afirmar que “no ens acoquinaran perquè formem part de la resistència del poble contra aquest govern. L’estafa a 17 milions de persones no la taparan demonitzant als que vam estar a la plaça”.

Per últim, va aprofitar la seva intervenció per a denunciar l’empresonament i persecució als dirigents i treballadors de Ingeni La Esperanza per part del govern de Jujuy, el governador del qual és part de la coalició de Macri, en lluita per la seva font de treball.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!