×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Argentina: amenaces de mort contra el diputat nacional Nicolás del Caño

El legislador nacional del PTS-Frente de Izquierda va rebre amenaces al seu mòbil des de diversos llocs del país. Ampli repudi.

dimarts 25 de setembre de 2018
Facebook Twitter

La diputada Myriam Bregman denunciava que el seu company Nicolás del Caño va rebre amenaces de mort al seu mòbil. Del Caño és diputat nacional pel PTS-Frente de Izquierda per la província de Buenos Aires.

Les amenaces van arribar en forma contínua i coordinada des de diferents nombres al mòbil del diputat nacional del PTS-FIT. En algunes de les imatges -com es pot veure en la que il·lustra aquesta nota- hi ha dibuixos i fotos de Videla, acompanyats de llegendes clarament al·lusives a l’accionar dels militars genocides.

Durant la nit les amenaces van continuar des de diversos nombres telefònics i amb tot tipus de comentaris insultants i amenaçadors.

Des del PTS-FIT van assenyalar que estan preparant tota la documentació necessària per fer la corresponent presentació legal i judicial.

Poc després de conèixer-se la denúncia, Del Caño va començar a rebre innombrables mostres de solidaritat i durant la tarda el hashtag #RepudioAmenazasADelCaño va ser TT a la xarxa social Twitter.

Aquestes amenaces constitueixen un fet d’extrema gravetat i s’emmarquen en un clima polític repressiu que és alimentat des del propi govern nacional i dels grans mitjans de comunicació.

És el mateix oficialisme el que, recurrentment, ha llançat atacs contra l’esquerra com a part dels atacs contra sectors de l’oposició, dirigents socials, sindicals, de pobles originaris i d’organitzacions de drets humans.

La permanent fustigació discursiva i mitjançant la repressió aporten a crear un clima favorable en l’accionar de grups de tipus feixista que llancen aquestes amenaces contra l’esquerra.

Les amenaces ocorren un dia abans de l’aturada nacional convocada per a aquest dimarts. Com ja és públic i també part de la tradició, l’esquerra i el sindicalisme combatiu realitzaran talls en diversos accessos de tot el país. Precisament, la ministra de Seguretat ja va parlar de repressió en cas que això ocorri.

Les amenaces es donen a dues setmanes del segrest i la tortura contra la docent argentina Corina de Bonis. Aquest accionar brutal també va ser encoratjat pel discurs governamental contra els reclams docents.

L’amenaça contra Del Caño és un fet d’extrema gravetat que no pot passar desapercebut. És necessari el repudi clar i obert de tots els sectors que defensen o diuen defensar les llibertats democràtiques.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?