×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Aquest 28O vaga contra la Llei Iceta

Els sindicats alternatius surten al carrer per acabar amb la Llei Iceta que permetrà l'acomiadament del personal interí per dos duros.

EsquerraDiari.cat

dilluns 25 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

El proper dijous 28 està convocada la vaga del sector públic contra la Llei Iceta. Aquesta llei introdueix una eina senzilla per retallar encara més el sector públic. Aquest projecte vol posar fi a l’abús de la temporalitat amb acomiadaments. Així es prepara el govern del PSOE-UP per poder pagar el deute que arriba al voltant del 130% del PIB de l’Estat.

És una altra llei que ataca als treballadors del “govern més progressista de la història” i compta amb el suport d’Unidas Podemos (IU i Podemos). És part de les negociacions amb Esquerra Republicana de Catalunya (no oblidem la llei Aragonès per precaritzar la feina pública). I té el suport de les grans burocràcies sindicals de CCOO i UGT.

La vaga està convocada per diferents sindicats alternatius: CGT, USTEC-STEs, COS, CNT, Acció Sindical Bages i la Plataforma d’Interines Docents de Catalunya. La vaga del 28O és part d’una setmana de lluita amb diverses accions, com la d’aquest dilluns que es farà una concentració a les 18hs a la Plaça Universitat i la de dimarts que serà una cassolada davant la seu del PSC o la de dimecres.

La consigna que encapçala aquesta setmana de lluita i la vaga és “Cap interina i temporal en abús de temporalitat al carrer”. Acompanyada de diversos eslògans com “Prou abús de temporalitat”, “Les que hi som ens quedem”. La reivindicació central és la “Fixesa, ja” que s’ha deixat sentir en diverses accions prèvies i que està fent aflorar diverses plataformes davant aquest atac brutal que a més compta amb el suport de Comissions Obreres i UGT, els dos sindicats majoritaris.

La Intersindical-CSC, un sindicat afí a Esquerra Republicana, s’ha desmarcat de la vaga i fa una aposta per introduir esmenes a través dels partits polítics catalans que estan negociant la tramitació parlamentària. Ja coneixem el projecte que el president Aragonès va tractar de fer votar al Parlament per fomentar la subcontractació generalitzada de les feines públiques, pràctica que fan servir moltes administracions com l’“ajuntament del canvi” d’Ada Colau i Jaume Collboni.

Aquesta setmana de lluita es coronarà amb la vaga de tot el sector públic. El 28O començarà d’hora amb piquets a diverses ciutats del Principat, com Barcelona, Tarragona, Lleida, entre d’altres. I en aquestes ciutats, es faran concentracions al migdia. Destaca la concentració que a les 12:30hs s’ha convocat a la Plaça Urquinaona de la ciutat de Barcelona.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics