×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Anem al 8M! Parlen les estudiants

Aquesta setmana les joves de Pan y Rosas hem parlat amb les nostres companyes a les universitats. Volem saber quins són el motius del jovent per sortir aquest any al carrer el 8M. Ens dius els teus?

Pa i Roses Barcelona

divendres 6 de març de 2020
Facebook Twitter

ENVIA’NS EL TEU VÍDEO I ELS TEUS SELFIES SOBRE EL #8M

Instagram @panyrosas.es
Twitter @PanyRosas.ee
Facebook PanyRosas EstadoEspañol

View this post on Instagram

Avui @panyrosas.es i @contracorrent_bcn amb colaboració amb el diari digital @esquerradiari.cat per escoltar les estudiants de la Facultat de Mundet!

A post shared by ContraCorrent_BCN (@contracorrent_bcn) on

“Aniré el 8 de març per que penso que l’alliberament de la dona i la eradicació de la violència masclista en tots els àmbits, és clau que s’eradiqui per que sinó no avancem com a societat”

“Hi ha molts motius pels quals anar a la vaga, com a dona inmigrant, penso que les dones que emigren tenen una situació particular de molta discriminació, hi ha una economia submergida que viu molta precarietat”

“Cal anar a la vaga per que els canvis grans cal fer-los, no serveix nomes amb una manifestació, es millor fer una vaga efectiva”

“Tinc molts dubtes en anar aquest any el 8 de març o no, crec que s’està buidant de contingut polític i que s’està tornant tot com una festivitat, i el que realment hem de fer es reivindicar els nostres drets i lluitar per ells”

View this post on Instagram

Hem anat a les facultats de Diagonal per preguntar a les estudiants quins motius tenen per anar a la vaga aquest 8 de Març, escoltem-les! @panyrosas.es @esquerradiari.cat @izquierdadiario.es

A post shared by ContraCorrent_BCN (@contracorrent_bcn) on

“Crec que cal anar a la vaga per que és el moment en el que mediàticament ens podem visibilitzar, tot i que la militància no s’ha de quedar només el dia de la vaga, la vaga serveix per visibilitzar els diferents feministes, les noies que no estem d’acord amb el feminisme liberal o rosa no ens podem sentir representades”

“Crec que la vaga d’aquest any hauria de ser mobilitzar i tornar a generar el moviment dels anteriors anys, que s’havia vist culminant i aquest any cal reprendre, donat que els sindicats no ho estaven convocant i quedava tot en segon pla"

"Demostrar com cada any la precarització, les dones en situació vulnerable, les dones treballadors han de lluitar doblement per sobreviure. A les universitats cal denunciar tots els casos d’abús, també els contractes d’associats que pràcticament son dones, els protocols de casos d’abús, molts temes que cal resoldre. Els sindicats no han volgut convocar ja que el dia 8 s’està convertint en un dia festiu, creu que convocar els dies escolars seria una mica complicat, ja que ho veu mes com una diada. Creu que el context d’aquest any es complicat, creu que l’any passat amb VOX donava molt peu a fer una vaga"

“Hi ha molts motius per anar a la vaga, em considero feminista, però encara ho treballo per arribar a ser-ho més. S’ha d’anar per que tots els canvis han sigut per fer pressió, i si ens quedem sense res, no podrem aconseguir res més, hem de fer força totes juntes també amb els nostres companys que es vulguin solidaritzar”

“Em dedico a la investigació, tots els alts càrrecs son homes, es un tema del masclisme i es un fet que s’hauria de canviar”

“Aquest any aniré al 8 de març per que és una jornada que ho engloba tot, per la igualtat salarial, la violència masclista. No és normal que cada vegada hi hagi més morts per violència de gènere cap a les dones"

"Arriba un moment que penso que estem manipulades pel propi masclisme, lluitem per una igualtat però encara hi ha molta cultura patriarcal amb la que hem nascut. Intento desvincular-me del patriarcat i lluitar pels nostres drets, mirant cap al futur.”

“Si que aniré aquest 8 de març a la manifestació per que jo que estic al mon de la ciència, la base està ple de dones i els superiors sempre són els homes".

"També he tingut professors que estan allà per que son catedràtics, però hi ha hagut vegades que aquests mateixos professors han dit frases com “no se que esteu fent aquí” i això impacta, sobretot en el meu àmbit, que segur que no es l’únic on trobes masclisme i micro masclismes.”


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"