Política Estat espanyol

JUDICI 1-O

Andrea D’Atri trasllada la solidaritat del PTS/Frente de Izquierda de l’Argentina amb el poble català a un dia del judici del 1-O

En el marc de la seva gira europea, la fundadora de Pan y Rosas i dirigent del PTS, transmet als grups de la CUP al Parlament i l'Ajuntament de Barcelona la solidaritat internacionalista dels diputats Nicolás de la Caño i Myriam Bregman.

dilluns 11 de febrer de 2019| edició del dia

Aquest dilluns Andrea D’Atri, referent de l’agrupació internacional de dones Pan y Rosas i membre de la direcció del PTS de l’Argentina, ha estat convidada a sengles trobades amb els grups de la CUP al Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

El diputat de la CUP-CC, Vidal Aragonés, l’ha rebut en la seu de la cambra catalana al costat de Cynthia Lub i Santiago Lupe, membres del CRT, el grup germà del PTS a l’Estat espanyol. En la trobada han pogut intercanviar sobre el procés democràtic català i l’experiència del Frente de Izquierda y de los Trabajadores a l’Argentina.

Vidal Aragonés ha explicat la situació de repressió que es ve sofrint des de la tardor de 2017 i que aquest dimarts tindrà una nova fita, amb l’inici del judici contra els presos polítics catalans davant el Tribunal Suprem. També han abordat l’estat en què es troba el moviment democràtic català i el rol de la direcció “procesista” com un obstacle per a desenvolupar la mobilització i autoorganització.

En aquest punt D’Atri ha explicat el que és el punt fonamental del programa del FIT, la ferma defensa de la independència política de la classe treballadora, o el que és el mateix, l’absoluta independència dels diferents partits burgesos del règim argentí. Un element, que juntament amb el negar-se a “rebaixar el programa”, fa del FIT una experiència molt diferent a la dels projectes de l’esquerra neo reformista que vénen sorgint, especialment a Europa, durant els últims anys.

Més tard Andrea D’Atri ha transmès tant a Aragonés com a Natàlia Sànchez, també diputada de la CUP-CC, la salutació solidària amb la lluita del poble català pel dret d’autodeterminació i per la llibertat dels presos polítics de Nicolás del Caño i Myriam Bregman, diputats del PTS al FIT en la cambra de diputats argentina i la cambra legislativa de la ciutat de Buenos Aires.

Aragonés ha agraït la solidaritat, reivindicant que des de l’esquerra revolucionària argentina es pugui mostrar aquesta solidaritat en les pròximes setmanes i mesos en què s’estarà desenvolupant el judici del Suprem, un judici a “tot un poble”. Sànchez a més ha volgut retornar aquesta solidaritat internacionalista cap a totes les lluites al país germà, especialment la lluita feminista “un digne exemple per a totes les dones”.

La segona trobada ha tingut lloc a l’Ajuntament amb la regidora de la CUP-CapgiremBCN María Rovira, amb qui D’Atri compartirà taula en un acte aquest dimecres, al costat de la professora de la UAB María Jesús Izquierdo, sobre els reptes del moviment feminista davant l’emergència de l’extrema dreta.

En aquesta ocasió D’Atri s’ha interessat especialment per conèixer de primera mà quin és el balanç a quatre anys de govern del neo reformisme en una de les principals capitals de l’Estat espanyol. Una experiència que ha posat en clar en els fets els profunds límits de la política de gestió del capitalisme municipal i com l’interessis dels grans lobbies empresarials, els especuladors del sòl i els consorcis públic privats han continuat marcant l’agenda i deixant sense resoldre, i fins i tot empitjorant-se, molts dels grans problemes socials de precarietat, habitatge o pobresa que copegen de manera especial a les dones treballadores, la joventut i els immigrants.
Comentaris

Comentar