Catalunya

Amnistia Internacional exigeix la llibertat de Sànchez i Cuixart

L'organitzacó internacional de drets humans ha demanat aquest dimarts l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

dimarts 3 de novembre de 2020| edició del dia

Amnistia Internacional ha demanat aquest dimarts l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i que es posi fi a "la injusticía que viuen des de fa tres anys".

L’organització de caire internacional ja va denunciar en 2019 que la sentència "vulnera el dret a la llibertat d’expressió i reunió pacífica", i insta també a la necessitat d’avançar per la via de l’indult i la reforma del delicte de sedició, tal i com es va anunciar per obligació des del Govern del PSOE i Unidas Podemos.

I en aquest sentit, Amnistia afirma que l’Estat espanyol "té l’oportunitat de corregir els efectes d’una condemna injusta contrària als drets humans", instant a que la fiscalia impulsi una resolució del recurs d’empara" que han interposat els lìders sobiranistes presos.

Esteban Beltran, director d’Amnistia Internacional Espanya, ha manifestat, a més, que el poder legislatiu "ha d’emprendre quan abans millor el la reforma del delicte de sedició que vulnera el principi de legalitat", tal i com defineix que "s’ha emprat de manera extensiva per part del Supremo".

Per últim, Amnistia ha exigit també que "es resolgui el més aviat possible la ’confirmació’ del tercer grau per al líders presos autoritzat per les autoritats penitenciaries de Catalunya".

De fet, la demanda d’Amnistia Internacional s’ha fet pública poques hores abans que el jutge de vigilància decidís mantenir el tercer grau per a Carme Forcadell i Dolors Bassa, en contra de la suspensió cautelar que n’havia demanat la fiscalia.

Et pot interessar: Una gran farsa judicial a la recerca d’una sentència exemplar

No obstant, serà el mateix Supremo el que acabi decidint sobre el fons de la questió. El mateix tribunal del judici farsa i la sentència contra els mateixos líders sobiranistes.

També pots llegir: L’autodeterminació de Catalunya i la seva república, serà obra de la classe treballadora o no serà
temes relacionats

Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar