Catalunya

CATALUNYA

Amb remodelacions de departaments no es soluciona la crisi de la Covid

La destitució de la cúpula dirigent de la conselleria de Treball només fa que deixar de manifest la falta de mesures urgents per fer front a la crisi sanitària i socio-econòmica esdevinguda de la Covid-19.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dimecres 18 de novembre de 2020| edició del dia

El conseller Chakir el Homrani cessava ahir el seu equip directiu de la conselleria de Treball i Afers Socials.

D’aquesta forma Oriol Amorós i Enric Vinaixa passen a dirigir la secretaria general de Treball en lloc de Josep Ginesta. I Marta Cassany relleva Francesc Iglesies al capdavant d’Afers Socials i Familia.

La remodelació d’aquesta conselleria es dóna una setmana després de la nefasta gestió del període d’ajudes econòmiques als autònoms que es va col·lapsar tot just després d’iniciar-se, la setmana passada.

De fet, es dóna per suposat que els canvis en la cúpula de la conselleria de Treball i Afers Socials vénen donats per l’enfrontament en el si del Govern de la Generalitat. En aquest sentit, el departament de Polítiques Digitals a càrrec de Jordi Puigneró (JxCat) culpabilitzava la setmana passada a l’equip de Homrani (ERC) del col·lapse de la plataforma digital que havia d’aporrtar l’ajuda per a milers de treballadors.

No obstant, més enllà de les diferències i les disputes que no fan altra cosa que escenificar la ruptura entre els dos principals partits del processime i de la burgesia i petita burgesia catalana, allò que queda de manifest és la falta d’una sèrie de veritables mesures urgents per fer front a la crisi sanitària i socio-econòmica esdevinguda de la Covid-19.

Enfront tot això, el Govern de la Generalitat no ha fet més que imposar mesures restrictives que afecten al conjunt de la classe treballadora i criminalitzen a la joventut i als immigrants.

Davant aquesta situació, per molt que des del propi Gvoern ja es parli d’una tímida desescalada, és necessari que es pugui condonar els deutes als petits propietaris i autònoms i garantir crèdit barat per a la seva supervivència.

Enfront les mesures que fan que la classe treballadora i els sectors més precaris paguin els costos d’aquesta crisi, es vital aixecar una lluita per impulsar mesures realment efectives que reforcin el sistema sanitàri malmés durant les útimes dècades de retallades i privatitzacions.

Alhora, per a pal·liar aquesta crisi històrica és necessari posar dempeus mesures com són la imposició d’impostos especials a les grans fortunes i la nacionalització de la banca, perquè siguin els capitalistes els que paguin aquesta nova crisi.

També pots llegir: La Generalitat reforça les restriccions sense prendre mesures sanitàries
temes relacionats

Govern de la Generalitat   /    #Covid-19   /    Catalunya   /    Generalitat catalana   /    Catalunya

Comentaris

Comentar