×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Amb remodelacions de departaments no es soluciona la crisi de la Covid

La destitució de la cúpula dirigent de la conselleria de Treball només fa que deixar de manifest la falta de mesures urgents per fer front a la crisi sanitària i socio-econòmica esdevinguda de la Covid-19.

Arsen Sabaté

dimecres 18 de novembre de 2020
Facebook Twitter

El conseller Chakir el Homrani cessava ahir el seu equip directiu de la conselleria de Treball i Afers Socials.

D’aquesta forma Oriol Amorós i Enric Vinaixa passen a dirigir la secretaria general de Treball en lloc de Josep Ginesta. I Marta Cassany relleva Francesc Iglesies al capdavant d’Afers Socials i Familia.

La remodelació d’aquesta conselleria es dóna una setmana després de la nefasta gestió del període d’ajudes econòmiques als autònoms que es va col·lapsar tot just després d’iniciar-se, la setmana passada.

De fet, es dóna per suposat que els canvis en la cúpula de la conselleria de Treball i Afers Socials vénen donats per l’enfrontament en el si del Govern de la Generalitat. En aquest sentit, el departament de Polítiques Digitals a càrrec de Jordi Puigneró (JxCat) culpabilitzava la setmana passada a l’equip de Homrani (ERC) del col·lapse de la plataforma digital que havia d’aporrtar l’ajuda per a milers de treballadors.

No obstant, més enllà de les diferències i les disputes que no fan altra cosa que escenificar la ruptura entre els dos principals partits del processime i de la burgesia i petita burgesia catalana, allò que queda de manifest és la falta d’una sèrie de veritables mesures urgents per fer front a la crisi sanitària i socio-econòmica esdevinguda de la Covid-19.

Enfront tot això, el Govern de la Generalitat no ha fet més que imposar mesures restrictives que afecten al conjunt de la classe treballadora i criminalitzen a la joventut i als immigrants.

Davant aquesta situació, per molt que des del propi Gvoern ja es parli d’una tímida desescalada, és necessari que es pugui condonar els deutes als petits propietaris i autònoms i garantir crèdit barat per a la seva supervivència.

Enfront les mesures que fan que la classe treballadora i els sectors més precaris paguin els costos d’aquesta crisi, es vital aixecar una lluita per impulsar mesures realment efectives que reforcin el sistema sanitàri malmés durant les útimes dècades de retallades i privatitzacions.

Alhora, per a pal·liar aquesta crisi històrica és necessari posar dempeus mesures com són la imposició d’impostos especials a les grans fortunes i la nacionalització de la banca, perquè siguin els capitalistes els que paguin aquesta nova crisi.

També pots llegir: La Generalitat reforça les restriccions sense prendre mesures sanitàries


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”