Política Estat espanyol

VÍDEO EDITORIAL

Amb o sense Podemos, el PSOE no farà cap govern progressista... Quina esquerra necessitem?

Santiago Lupe, dirigent del CRT, analitza la conyuntura política. Les negociacions de la investidura s'encallen. Tant el govern de coalició de Podemos com l'acord programàtic d'IU i Anticapitalistas comporten ser el furgó de cua del següent govern neoliberal "progre". Fa falta una esquerra que es prepari per a enfrontar els atacs que vénen i lluitar perquè la crisi la paguin els capitalistes.

dimarts 10 de setembre de 2019| edici� del dia

Les negociacions entre el PSOE i Unidas Podemos segueixen encallades. El PSOE manté la seva negativa a un govern de coalició. Iglesias exigeix això com a condició i està disposat a acceptar el programa que planteja el PSOE.

Les 370 mesures de Sánchez queden encara més a la dreta que la seva proposta de juliol i reben el suport de la CEOE. Un govern del PSOE serà, com han estat tots, un nou govern de la patronal, la banca i la Corona.

El govern de coalició que defensa Podemos, com l’acord programàtic que proposen IU i Anticapitalistas, embelleix al neoliberalisme "progre" i es prepara per a ser el seu soci menor.

És necessari i urgent construir una esquerra que es prepari per a enfrontar els ajustos i retallades de drets del següent govern, que seran encara més durs si es confirma el pronòstic d’una nova recessió internacional.

Una esquerra que posi els seus esforços en desenvolupar la mobilització independent de la joventut, les dones i la classe treballadora, que s’enfronti a la burocràcia sindical i que es jugui a canviar la relació de forces per a imposar un programa anticapitalista. Només així es podrà obrir una perspectiva diferent a la d’haver d’optar entre govern de diferent color però sempre dels empresaris, i lluitar per governs de les i els treballadors.
temes relacionats

Unidas Podemos   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Pedro Sánchez   /    Pablo Iglesias   /    Podemos   /    PSOE

Comentaris

Comentar