×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Amb la força de les dones i la joventut. Aquest 8 de març anem a parar-ho tot!

Aquest 8 de març milions de dones i joves participarem en la vaga feminista per paralitzar-ho tot.

Pan y Rosas Estado español

dissabte 27 de gener de 2018
Facebook Twitter

Les dones de Pan y Rosas al costat de les agrupacions estudiantils No Passaran, Armas de la Crítica i el SEI ens sumarem a la vaga estudiantil per enfortir la vaga de dones.

“Aquest 8 de Març anem a parar-ho tot”, amb aquesta consigna clara i contundent centenars de dones sortiem de la II Trobada Cap a la Vaga Feminista que tindrà lloc el proper 8M. Prenent l’exemple de l’aturada de dones que es va estendre en diferents països l’any passat, com a Argentina, on centres de treball i d’estudi van parar per cridar prou! davant la violència masclista i els feminicidis, recuperant la metxa que van encendre les dones poloneses que van fer vaga contra la prohibició de l’avortament, o la històrica Women’s March que va travessar EUA contra les polítiques misògines, racistes i LGTBIfòbiques de Donald Trump.

La lluita de les dones ha sacsejat el món en múltiples ocasions, per aquest motiu parlar avui de la vaga feminista significa recuperar l’enorme tradició de lluita que ens ha deixat el moviment feminista i de dones treballadores, com fa cent anys la vaga de les dones de diferents fàbriques tèxtils es convertia en el desencadenant de la Revolució Russa.

Aquest 8 de Març, la lluita de les dones no solament expressarà la batalla pels nostres drets més bàsics encara pendents, com el dret a l’avortament segur i gratuït per a totes, també serà l’expressió del descontentament del conjunt de la classe treballadora, la joventut i el moviment estudiantil amb les polítiques d’ajust i la precarització a la qual la classe capitalista sotmet les nostres vides.

Les dones i estudiants de Pan y Rosas varem participar en aquesta II Trobada que va tenir lloc a Saragossa, així com en les assemblees per ciutats i comissions per preparar la vaga de dones, i hem proposat que es desenvolupin assemblees a cada centre de treball i estudi perquè la vaga sigui realment efectiva i suposi un impuls per a l’organització independent de milers de dones que continuïn la lluita tots els dies de l’any.

En aquest sentit creiem que el 8 de març pot convertir-se en un gran motor perquè torni a emergir un moviment estudiantil combatiu, però perquè això sigui possible és necessari que els sindicats estudiantils com el Sindicat d’Estudiants o el SEPC a Catalunya, en comú amb el conjunt de les organitzacions d’esquerra i les assemblees de facultats, promoguin assemblees en tots els centres d’estudi, cridant a tots i totes les estudiants a participar.

Des de Pan y Rosas, al costat de No Passaran, Armas de la Crítica i el SEI participarem d’aquesta jornada de vaga perquè som milions les dones joves que patim la violència masclista i l’assetjament dins i fora dels nostres col·legis, instituts i facultats, perquè carreguem sobre les nostres esquenes l’enorme pes de la moral catòlica i patriarcal que ens jutja i ens persegueix per usar lliurement el nostre cos i la nostra sexualitat i perquè patim la LGTBIfobia, hem d’aturar cada centre d’estudi.

Són molts els debats que s’han obert en aquestes trobades, entre els que plantegem la nostra perspectiva amb la qual impulsem activament la vaga feminista al moviment estudiantil. Creiem que les dones al costat dels nostres companys formem part d’aquesta joventut que el Govern en aliança amb els grans empresaris vol convertir en les noves remeses de la classe treballadora explotada, la mateixa que sofreix la precarietat, els contractes porqueria o els salaris de misèria i que porta anys enfrontant el conjunt de les contrarreformes educatives que privatitzen la universitat pública, dirigida per una casta universitària antidemocràtica i patriarcal que expulsa a centenars de milers d’estudiants de classe treballadora amb menys recursos econòmics, en nom dels interessos empresarials.

Per tots aquests motius, considerem que el moviment estudiantil ha de fer seus els reclams de les dones i enfrontar la violència masclista i els feminicidis, i que la millor forma de fer-ho no és una altra que construir una gran vaga estudiantil que sigui capaç de paralitzar cada centre d’estudi per enfortir la vaga feminista.

Per això, des de Pan y Rosas i les agrupacions estudiantils participarem de les marxes i les accions del proper 8 de març, perquè tornar a construir aquesta aliança entre el moviment de dones i el moviment estudiantil, i l’aliança amb la classe treballadora de conjunt és l’única forma d’enfrontar el masclisme i lluitar contra un sistema social que sosté i alimenta jerarquies i prejudicis patriarcals, i explota a dones i homes pel seu benefici.

És per això que en les trobades i assemblees estem proposant algunes de les reivindicacions que les dones tenim plantejades cap a la vaga del 8M com:

Aquest 8 de març les i els estudiants parem!

Per una gran vaga de dones internacional!

Contra la violència masclista i patriarcal!

Per una educació pública radicalment democràtica, gratuïta i sense precarietat!

Per una educació antipatriarcal i anti imperialista! Fora els continguts heteronormatius i racistes dels nostres plans d’estudi.

Per la separació efectiva de l’Església i l’Estat! Ja n’hi ha prou de privilegis a la casta eclesiàstica.

Per comissions de dones i LGTBI veritablement independents de la casta acadèmica i la patronal! L’única forma d’enfrontar la violència masclista i la LGTBIfòbia als nostres centres d’estudi.

Per un moviment estudiantil de base i combatiu! Tots i totes a les assemblees!

Perquè no en volem ni una menys!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones