×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Alumnes van a classe “amb mantes, gorros i guants”, denuncien associacions de mares i pares

Les AMPAS andaluses denuncien les terribles condicions a les aules andaluses després de les escasses mesures de la Junta d'Andalusia que no ha retardat l'inici de les classes malgrat l'onada de fred.

IzquierdaDiario.es

dijous 14 de gener de 2021
Facebook Twitter

Aterrits, és a dir paralitzats pel fred. Així es troben els alumnes de col·legis i instituts andalusos, com adverteixen des de les “Escuelas de Calor”, una plataforma que reuneix les AMPAS andaluses. I és que, si bé la notícia de la setmana per als telenotícies ha estat la borrasca Filomena que ha tapat de neu Madrid i altres Comunitats, la realitat és que al sud l’onada de fred també s’ha sentit amb nevades importants en llocs com Granada i en general amb baixes temperatures i dies de pluja que han generat unes pèssimes condicions per als alumnes andalusos.

Com denuncien els seus pares, els alumnes van a classe “amb mantes,gorros i guants”, la qual cosa encara així no impedeix que sorgeixin problemes de salut i molèsties als seus fills a causa de les terribles condicions que es donen en els centres, on les finestres estan obertes malgrat la pluja a causa de les precaucions i mesures pel Covid-19.

Les AMPAS denuncien una falta de preparació per part de la Conselleria d’Educació, que ni ha retardat l’inici de les classes a causa de Filomena ni ha pres mesures extraordinàries per a aquest curs després dels problemes que es van donar el curs passat amb l’inici de la pandèmia. Amb tot just noves contractacions de docents, cap canvi en les instal·lacions i havent de pagar les famílies materials com les màscares, la Junta deixa als xavals literalment tremolant a la seva sort. Alguna cosa que a més és criticat per la plataforma pel fet que durant el curs passat es va aprovar una llei de bioclimatització que indicava a la Junta d’Andalusia com adaptar les instal·lacions perquè l’alumnat i personal docent no patís ni davant l’actual onada de fred ni davant les altes temperatures que solen donar-se a Andalusia en els mesos més càlids, totes dues situacions que posen en risc la salut i dificulten l’aprenentatge.

Aquesta problemàtica no és exclusiva d’Andalusia i sembla no resoldre’s en cap punt de l’Estat, en veure’s l’escola més com un lloc on deixar als nens mentre els adults acudeixen al treball que com un lloc d’ensenyament.

En el cas andalús la situació crítica de les aules públiques no és rara si tenim en compte els anys de retallades que tant el PSOE com la dreta andalusa han dut a terme en l’Educació Pública, desviant diners a l’educació concertada. Sent la seva mesura estrella per a combatre la Covid la intensificació de la repressió, al mateix temps que es cobria l’esquena a la patronal de l’hostaleria en comptes de preparar-se per a noves onades del virus.

Tant en la universitat com en l’educació secundària i primària, el problema és similar en tant que es prioritza la volta a les classes per sobre de la salut de les estudiants i de les seves famílies, que han de tractar amb mantes de cobrir els problemes que l’Administració es nega a solucionar.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï