×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Alumnes van a classe “amb mantes, gorros i guants”, denuncien associacions de mares i pares

Les AMPAS andaluses denuncien les terribles condicions a les aules andaluses després de les escasses mesures de la Junta d'Andalusia que no ha retardat l'inici de les classes malgrat l'onada de fred.

IzquierdaDiario.es

dijous 14 de gener de 2021
Facebook Twitter

Aterrits, és a dir paralitzats pel fred. Així es troben els alumnes de col·legis i instituts andalusos, com adverteixen des de les “Escuelas de Calor”, una plataforma que reuneix les AMPAS andaluses. I és que, si bé la notícia de la setmana per als telenotícies ha estat la borrasca Filomena que ha tapat de neu Madrid i altres Comunitats, la realitat és que al sud l’onada de fred també s’ha sentit amb nevades importants en llocs com Granada i en general amb baixes temperatures i dies de pluja que han generat unes pèssimes condicions per als alumnes andalusos.

Com denuncien els seus pares, els alumnes van a classe “amb mantes,gorros i guants”, la qual cosa encara així no impedeix que sorgeixin problemes de salut i molèsties als seus fills a causa de les terribles condicions que es donen en els centres, on les finestres estan obertes malgrat la pluja a causa de les precaucions i mesures pel Covid-19.

Les AMPAS denuncien una falta de preparació per part de la Conselleria d’Educació, que ni ha retardat l’inici de les classes a causa de Filomena ni ha pres mesures extraordinàries per a aquest curs després dels problemes que es van donar el curs passat amb l’inici de la pandèmia. Amb tot just noves contractacions de docents, cap canvi en les instal·lacions i havent de pagar les famílies materials com les màscares, la Junta deixa als xavals literalment tremolant a la seva sort. Alguna cosa que a més és criticat per la plataforma pel fet que durant el curs passat es va aprovar una llei de bioclimatització que indicava a la Junta d’Andalusia com adaptar les instal·lacions perquè l’alumnat i personal docent no patís ni davant l’actual onada de fred ni davant les altes temperatures que solen donar-se a Andalusia en els mesos més càlids, totes dues situacions que posen en risc la salut i dificulten l’aprenentatge.

Aquesta problemàtica no és exclusiva d’Andalusia i sembla no resoldre’s en cap punt de l’Estat, en veure’s l’escola més com un lloc on deixar als nens mentre els adults acudeixen al treball que com un lloc d’ensenyament.

En el cas andalús la situació crítica de les aules públiques no és rara si tenim en compte els anys de retallades que tant el PSOE com la dreta andalusa han dut a terme en l’Educació Pública, desviant diners a l’educació concertada. Sent la seva mesura estrella per a combatre la Covid la intensificació de la repressió, al mateix temps que es cobria l’esquena a la patronal de l’hostaleria en comptes de preparar-se per a noves onades del virus.

Tant en la universitat com en l’educació secundària i primària, el problema és similar en tant que es prioritza la volta a les classes per sobre de la salut de les estudiants i de les seves famílies, que han de tractar amb mantes de cobrir els problemes que l’Administració es nega a solucionar.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?