×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Als països més rics el 66% de la població està vacunada, en els més pobres només el 2.5%

La nova variant Òmicron s'expandeix. Torna a quedar a la vista la desigualtat mundial de la vacunació, que facilita contagis i mutacions del virus. L'alliberament de les patents continua sent un reclam urgent. Però els Estats capitalistes cuiden els interessos dels grans laboratoris.

dimecres 1 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Un recent estudi publicat en la revista Science torna a posar de manifest la brutal irracionalitat del sistema capitalista quant a com enfrontar la pandèmia mundial.

Un article publicat fa uns dies indica que “mentre que el 66% de la població dels països d’ingressos alts està completament vacunada, només el 2,5% de la població dels països d’ingressos baixos està completament protegida”.

El mateix estudi dóna compte de l’enorme inequitat que existeix entre els països més rics del món i els països més endarrerits i empobrits pel saqueig imperialista.

Science afirma, a més, que “les nacions riques han de detenir l’acaparament de vacunes, redistribuir immediatament els excedents de vacunes, complir amb els seus compromisos amb el programa COVID-19 Vaccines Global Access (COVAX), donar suport a l’exempció dels Aspectes dels Drets de Propietat Intel·lectual relacionats amb el Comerç (TRIPS) i exigir a les empreses farmacèutiques transferir coneixements tècnics per al diagnòstic, les vacunes i la terapèutica”.

Tanmateix, això és precisament el que es neguen a fer els Estats capitalistes de les grans potències. Les seves polítiques, des de l’inici de la pandèmia, han estat destinades a garantir els negocis i els beneficis dels grans laboratoris. Va haver-hi milers de milions de dòlars i euros aportats des de les finances públiques per al desenvolupament de la recerca en vacunes. Quan es va començar avançar en aquestes, aquestes es van mantenir com a propietat privada d’aquestes grans multinacionals.

Precisament per això continua sent urgent la lluita per l’alliberament de les patents. Però aquesta lluita no pot quedar lliurada a les mans dels estats nacionals capitalistes. En la seva naturalesa està la defensa dels interessos d’una minoria social de grans empresaris. Defensar la salut de milers de milions de pobres i de la població humil dels països endarrerits i saquejats per l’imperialisme és una tasca que ha de ser presa a les seves mans per la classe obrera i els pobles del món.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones