Internacional

XILE

Alliberen als corresponsals de La Izquierda Diario de Xile que havien estat detinguts aquest diumenge

Durant la nit del 2 d'Agost i en el marc de les protestes en solidaritat amb el poble maputxe a Valparaíso, van ser detinguts Lyam Riveros i Omar Diaz, activistes trans i corresponsals de La Izquierda Diario de Xile. Finalment han sigut alliberats aquesta tarda. Tots dos es troben bé.

dilluns 3 d’agost de 2020| edició del dia

Durant la nit del 2 d’agost i en el marc de les protestes en solidaritat amb el poble maputxe a Valparaíso (Xile), van ser detinguts Lyam Riveros i Omar Diaz, activistes trans i corresponsals de La Izquierda Diario de Xile.

Els companys van ser detinguts juntament amb un grup de manifestants i activistes que demanaven la llibertat dels presos polítics maputxes i enfront els brutals atacs racistes contra la comunitat maputxe que s’han perpetrat durant el cap de setmana, promoguts pels terratinents i bandes de dreta i defensades pel ministre de l’Interior xilè, Víctor Pérez.

Durant tota la nit del diumenge i aquest matí, la policia no havia donat més informacions sobre la detenció i no se’ls havia permés a les organitzacions de DDHH veure als companys.

Finalment aquesta tarda s’ha realitzat l’audiència de formalització, i els companys finalment han sigut alliberats, juntament amb d’altres detinguts.
temes relacionats

Poble Maputxe   /    Xile   /    Repressió   /    Internacional

Comentaris

Comentar