Internacional

ÀFRICA

Alaa Salah, la jove que crida "revolució" i és una icona de les protestes al Sudan

La jove estudiant de 22 anys que apareix en un vídeo cantant una consigna de revolució, s'ha convertit en símbol dels manifestants i fa una crida a continuar la lluita.

divendres 12 d’abril de 2019| edició del dia

En un vídeo que es va viralitzar en les xarxes socials una jove de 22 anys canta enmig de centenars de persones que repeteixen una vegada i una altra la seva consigna: Thawra, que significa revolució en àrab.

Alaa Salah, estudiant d’Arquitectura i Enginyeria de la Universitat Internacional de Sudan a Khartum, ha estat sobrenomenada com “Kandaka”, el títol que rebien les reines nubias de l’antic Sudan.

La jove que en el vídeo porta una túnica blanca de cotó anomenada tobe, molt usada per les dones treballadores, es va convertir en una icona de les protestes. Aquesta vestimenta és la mateixa que portaven les sudaneses durant les revoltes contra les dictadures militars dels anys setanta i vuitanta.

Salah va dir que “les dones sudaneses sempre han participat en les revolucions d’aquest país” i va explicar que quan es va pujar a aquest acte era per a "parlar al poble, condemnar el racisme i el tribalisme sota totes les seves formes”.

Enmig de les protestes per la caiguda del president de Sudan, Omar al-Bashir, "Kandaka" es va convertir en una icona per a les dones i la joventut que participa massivament de les mobilitzacions.

En el seu compte de Twitter assegura que "dos terços de les manifestants a Sudan són dones. Les dones són la meitat de la societat. No pot haver-hi una revolució sense dones. No es pot tenir democràcia sense dones".

Aquest dijous després del cop de l’Exèrcit per a deposar el president al-Bashir, Alaa Salah es va sumar a les mobilitzacions que van continuar expressant la seva ira al carrer i reclamant que no acceptaven un govern militar, part del vell règim.

En el seu compte de Twitter, mentre els manifestants desafiaven l’estat de lloc instaurat pels militars, Salah va dir "la lluita continua... Revolució".
temes relacionats

Àfrica   /    Omar al Bashir   /    Sudan   /    Internacional

Comentaris

Comentar