×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#AixiNoTornem: "la seguretat dels nostres infants no pot dependre d’obrir les finestres"

L'Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura denuncia la falta de mesures per la tornada a les aules en el nou curs educatiu, posant en perill la seguretat dels infants en risc i del conjunt de la comunitat educativa. Publiquem a continació el seu comunicat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 31 d’agost de 2020
Facebook Twitter

A pocs dies del començament del nou curs educatiu i la tornada a les aules marcat per la pandèmia de la Covid-19 la sensació és la d’un descontrol total per part de les administracions i una desconfiança en els mateixos nivells quant a les decisions que vol imposar el departament d’educació amb el conseller Josep Bargalló al capdavant.

La setmana passada el president Torra anunciava que "si o si hi hauria tornada a les escoles" i el mateix Bargalló, juntament amb la consellera de salut, Alba Vergés, oferien una roda de premsa en la que deixaven en clar que es preveu un inici de curs amb moltes més incògnites que no pas solucions efectives per a la seguretat de milers de nens i nenes, així com per al conjunt de la comunitat educativa.

I és que com deia Verónica Landa la setmana passada, no queda clares kes nesures de "grups estables? Mascaretes sí o mascaretes no? Distància social a les aules? Com? Baixaran la ràtio? Però, com ho faran si no augmenten personal docent i aules?".

Et pot interessar: Inici de curs escolar: massa preguntes sense resposta

A nivell estatal, l’augment anunciat de 38 mil docents suposa només un increment que no arriba al 10% del total. No obstant, per a poder garantir grups reduïts de 10 infants o alumnes, tal i com preveuen les administracions i Josep Bargalló, seria necessari duplicar la plantilla, és a dir contractar més de 700 mil, divuit vegades més del que estan proposant. Quelcom totalment lluny de les previsions i que, sens dubte, deixa la tornada a les aules com un del focus mé importants per a l’expansió dels contagis massius, a més de posar en perill milions d’infants i adolescents i el conunt de la comunitat educativa.

Enfront això, publiquem a continuació un nou comunicat de l’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura, plataforma de famíliars en defensa d’una tornada segura i de qualitat a les aules i solucions alternatives per a families amb persones de risc.

El comunicat comença afirmant que "si hi ha situacions excepcionals necessitem mesures excepcionals que no penalitzin les famílies per cuidar els seus fills". En aquest sentit, la plataforma denuncia que totes les administracions "estan mostrant la seva incompentència en comptes d’assegurar la situació per a les families i els infants".

A més, els familiars agrupats sota el lema #AixiNoTornem a les xarxes socials, expressen també que l’Estat i les administracions no fan sinó que amenaçar als pares i mares que "no ens refiem de la seva planificació desastrosa, negligent i improvisada".

Per altra banda, exigeix la necessitat d’ampliar la plantilla de docents i disminuir les ratios per aula i fan una crida a reforçar-se, exigint "professionals d’infermeria, de la psicopedagogia, i de l’educació", concloent amb el questionament de "fins quan els recursos públics es destinaran a precaritzar l’educació".

La plataforma de familiars reclama transparència i criteris amplis, donat el desconeixement existent encara sobre la Covid-19 i denuncien que "els criteris per a considerar les persones de risc (infants, famílies, docents, no-docents i neteja) continuen estan absents", tot això per part de les administacions i, sobretot, per part dels departaments d’educació i salut de la Generalitat.

En quan a la situació actual, la plataforme exigeix també "sistemes de filtrat i purificació de l’aire en espais diferents", a més denunciar que "coneixem les nostres aules i sabem que no podran garantir la seguretat donada la transmissió aèria" i que "la salubritat dels espais no pot quedar redüida a una recomanació general i insuficient d’obrir les finestes".

Per últim, la plataforma de familiars per una educació segura denuncien també les situacions en les que els infants i adolescents no puguin accedir als centres educatius i s’hagin de quedar a casa. En molt casos, les families no poden fer-se càrrec de les despeses tecnològiques, afirmant que existeix una "nul·la o deficient previsió respecte d’ordinadors, plataformes digitals, assistència a infants en risc i cap formació del personal docent".

Per tot això, des de l’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura fan una crida a impulsar la #VagaEducativa a Catalunya i manifesten que seguiran "cridant al pesonal docent, no-docent i de neteja a reivindicar els seus drets".

Llegeix aquí el comunicat de l’AFEES: Prou d’amenaces, prou d’improvisació, exigim garanties de qualitat i seguretat!


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya