Món obrer Estat espanyol

CORONAVIRUS

Airbus, Renault, IVECO, Mercedes...desenes de milers de treballadors imposen el tancament

Davant les empreses que no compleixen les mesures de seguretat contra el coronavirus, els treballadors fan parar fàbriques com Airbus, Renault, IVECO o Mercedes, amb milers de treballadors cadascuna.

dilluns 16 de març de 2020| edici� del dia

A l’inici del torn de demà del 16 de març, en plena crisi del *coronavirus, la plantilla de la fàbrica de Mercedes a Vitòria-Gasteiz ha parat la línia la línia de producció. Amb 5.000 [email protected], l’empresa es negava a tancar i mantenia un focus de contagi en una de les ciutats més afectades.

Aquesta mesura de salut imposada pels treballadors s’ha multiplicat en fàbriques de l’automòbil i l’aeronàutica, les que concentren un major nombre de treballadors i tenen un important pes sindical.

Airbus, a Getafe, amb 11.000 treballadors, *IVECO a Barajas, amb 2.400 i quatre plantes de Renault, que agrupen 13.000 treballadors; se sumen a les fàbriques parades per la pròpia plantilla davant la cobdícia de la patronal que juga amb la salut de la classe treballadora en temps de *coronavirus.

Al llarg del dia i els dies següents aquesta xifra podria augmentar, multiplicant-se els sectors de treballadors que han d’imposar-li el tancament a les seves patronals sense escrúpols, que tracten de continuar guanyant diners posant als treballadors en risc.

Tal com ens explica Roberto Pastor, secretari general de la secció sindical CCOO a Mercedes-Benz Vitòria, no s’estaven complint les mesures de seguretat, ni la distància entre persones i la decisió de no tancar provenia de les oficines de la direcció, perfectament segures i aïllades, mentre els treballadors estaven apinyats en la planta. No obstant això, aquestes plantilles ens mostren com protegir-nos del *coronavirus davant la cobdícia de la patronal.

I és que al mateix temps que es generalitzen mesures repressives en nom de la quarantena, milions de persones continuen exposant-se a riscos innecessaris per a continuar produint. Però els treballadors d’aquestes fàbriques marquen el camí, així com van fer aquests dies anteriors, els treballadors d’altres fàbriques a Itàlia davant la inacció de la patronal.
temes relacionats

Airbus   /    Renault   /    Ivecco   /    Món obrer Estat espanyol   /    Política Estat espanyol   /    Indústria automotriu

Comentaris

Comentar