Món obrer

DIVENDRES 1 DE MAIG | 20.00 HORES

Acte internacionalista: Tancarà Raúl Godoy, obrer ceramista i dirigent de la fàbrica autogestionada Zanon

El divendres 1 de maig, Esquerra Diari serà part i transmetrà un acte internacionalista amb treballadors i treballadores de la primera línia i activistes revolucionaris de 14 països, en 6 idiomes. Tancarà l'esdeveniment el dirigent del PTS (l'Argentina), Raúl Godoy diputat, obrer ceramista de la fàbrica autogestionada de Zanon.

divendres 1 de maig de 2020| edició del dia

Zanon, rebatejada Fa.Sin.Pat. (Fàbrica sense patrons), és una fàbrica de ceràmica situada a l’Argentina, que els seus treballadors van recuperar i van posar sota el seu control, durant la crisi que va sacsejar al país sud-americà al desembre de 2001.

Raúl Godoy és un dels principals protagonistes d’aquesta lluita de llarga data. Treballador de fàbrica, activista sindical i militant del Partit Socialista dels Treballadors (PTS) de l’Argentina, és una figura emblemàtica de la lluita dels ceramistes per posar en funcionament la fàbrica abandonada per Zanon, el seu amo, enmig de la crisi econòmica. Una lluita que va començar per millors condicions de treball i seguretat, després de la mort d’un dels seus companys i contra els acomiadaments, però que va acabar amb el control obrer de la producció. El temps ha passat i fa gairebé 20 anys que la fàbrica s’ha convertit en la seva "segona llar", sota el control dels treballadors i sense caps.

Una experiència rica en lliçons i encara més preciosa avui, en un període de profunda crisi del capitalisme, mentre els governs i les grans empreses estan prenent decisions criminals que van en contra de la salut, els interessos i la vida dels treballadors i de la majoria de la població.

Raúl Godoy intervindrà aquest 1 de maig, en l’acte virtual amb motiu del Dia Internacional dels Treballadors, que impulsem amb la xarxa de diaris Esquerra Diari. Tancarà l’acte en el qual també parlaran treballadores i treballadors de la primera línia, militants revolucionaris i internacionalistes.

[SÈRIE] Zanon, el fil vermell / El rol del trotskisme

Un lliurament documental amb el relat de Raúl Godoy i imagenes inèdites de la lluita ceramista en Neuquen.

Capítol 1: La comissió interna i el doble poder a la fàbrica

Capítol 2: El sindicat classista

Capítol 3: La presa i el 19 i 20 de desembre del 2001

Capítol 4: Control obrer

Capítol 5: Independència de classe

Capítol 6: prendre partit
temes relacionats

Raul Godoy   /    Control obrer   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    1r de maig   /    Internacionalisme   /    Día Internacional dels Treballadors

Comentaris

Comentar