×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Acte d’Anasse Kazib a la Sorbona: gran assistència i derrota de la ultradreta amb la unitat antiracista

Aquest dimecres es va realitzar a la Sorbona la xerrada programada en la qual diversos centenars de joves estudiants van manifestar el seu suport a Anasse Kazib, l'obrer ferroviari d'origen immigrant pre candidat presidencial, després de l'atac de la ultra dreta que s'oposava a la seva presència en aquesta universitat.

divendres 11 de febrer de 2022
Facebook Twitter

El jove treballador que amb la seva organització Révolution Permanente estan en plena campanya per a aconseguir vèncer l’obstacle dels avals necessaris per a poder ser candidat presidencial, ahir va reunir al voltant de 500 joves que van anar a escoltar les seves idees i a donar suport a la seva presència a la universitat francesa més famosa.

La ultra dreta havia iniciat una campanya racista i islamofòbica contra Anasse Kazib per pertànyer a una família immigrant marroquina, però també rebutjant les seves idees: la de defensar en forma concreta, posant el cos, els drets de les majories laborioses de França: treballadores, treballadors, joventut precària, immigrants, etc.

Tot això és el que menysprea Natifs (Nadius), aquesta organització ultradretana que pretenia intimidar a Kazib, i pressionar a la Universitat perquè no realitzi la xerrada que ja estava programada.

Però l’efecte va ser el contrari. En els dies previs a la xerrada van ploure en les xarxes socials suports a Kazib, arribant a ser segon trendic topic en twitter. Aquest dimecres últim van començar a arribar a la Sorbona centenars de joves per a conèixer al treballador ferroviari i revolucionari.

A més dels estudiants, van ser presents la reconeguda activista Assa Traoré (germana del jove negre Adama Traoré que fos assassinat per la Policia, la qual cosa va despertar un gran moviment exigint justícia per mort), sectors de barris populars, activistes LGBT. La seva presència aquí demostra que la figura de Anasse i la campanya que està portant endavant amb la seva organització Révolution Permanent, expressen i recullen les demandes dels més postergats i oprimits per les institucions reaccionàries del règim del país gal.

Tal és així que la revista francesa Mediapart va titular que la xerrada es va convertir en un "front antifeixista" perquè va aconseguir derrotar la campanya dels ultra reaccionaris, amb el suport rebut per part d’activistes i diverses personalitats.

Com les autoritats de la universitat es van negar a donar-li als organitzadors una sala amb capacitat superior a 120 assistents, la xerrada es va traslladar al carrer. Fora de la Sorbona, davant del Panteó es van situar els assistents per a escoltar a Anasse. Mentre protegits per la Policia només 15 ultradretans de Natifs feien el ridícul brandant una bandera.

Això fa que coure nou impuls la campanya per a aconseguir els avals d’alcaldes (una llei ultra restrictiva, antidemocràtica francesa) per a poder presentar-se com a candidat a la presidència i poder amplificar la veu dels de baix.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones