Món obrer Estat espanyol

PRECARIETAT

Acabem amb el virus de la precarietat en l’hostaleria i el delivery. Organitza’t i lluita! Que aquesta crisi la paguin els capitalistes!

En l'hostaleria i el delivery estem fartes de la precarietat dels nostres treballs. Cada vegada més càrrega de treball, amb salaris de misèria i amb coaccions per part de l'empresa si exigeixes els teus drets, els quals calciguen amb total impunitat.

dijous 26 de novembre de 2020| edició del dia

Damunt hem de sofrir que aquest any de pandèmia la patronal de l’hostaleria i les grans cadenes de delivery hagin redoblat les condicions de precarietat. Ens carreguen de treball mentre manen ales nostres companyes a l’ERTO. Els treballadors ens hem trobat fent tasques de cuina, de sala i de repartiment, en delivery, indistintament. I això mentre la patronal s’ha beneficiat en molts casos dels ERTO, perquè no paguen els salaris ni la SS dels treballadors afectats, augmentant l’explotació sobre la resta de la plantilla.

Però això no ve d’ara, ho sabem bé. Som treballadores de l’hostaleria, de restaurants i bars i també de grans cadenes de delivery, com Telepizza i Domino’s i portem denunciant aquesta situació durant anys. Una situació que no provoca la Covid-19, sinó que l’aprofundeix.

Però hem dit prou! I volem que tu ho diguis amb nosaltres. Ens estem organitzant a les nostres botigues, amb els nostres companys, en els nostres sindicats i també en la Xarxa de Precàries de Barcelona, una iniciativa en l’àmbit estatal que vol ser una eina d’organització i lluita dels sectors més precaris de la classe treballadora, aquests que oblida pel seu interès la burocràcia sindical al capdavant de CCOO i UGT, que durant anys han deixat de costat als sectors més precaris, com les cambreres sense contracte i cada vegada signen convenis més escombraries.

Volem barallar per a acabar amb la sobrecàrrega de treball, si necessiten més de nosaltres, que contractin a més treballadors. Que compleixin la llei i ens actualitzin el Salari Mínim, és mentida que estigui actualitzat en el delivery!, i a més volem una pujada salarial al cost de vida, en un país on el preu del lloguer mitjà és de gairebé 900 euros.

Et pot interessar: “A la hostaleria la precarietat existeix abans del covid, treballant més de 10 dies sense descans amb salaris baixos”

Que s’acabin els ERTO, que la patronal i les grans cadenes de menjar ràpid que s’han enriquit a costa de la nostra precarietat ens paguin els salaris íntegres i que en els llocs de treball ens posin els EPIs necessaris per a no infectar-vos. Volem uns horaris que ens permetin conciliar la vida familiar, que no es canviïn i els sapiguem amb un mes d’antelació.

A més des del delivery exigim un protocol de seguretat per als repartidors i les seves motos i per descomptat la passada al conveni d’Hostaleria, quelcom que fa anys que exigint, ja que el conveni propi de Delivery va suposar una rebaixa de les nostres condicions laborals sense precedents.

Et pot interessar: Rebel·la’t contra l’explotació. Envia’ns la teva denúncia!

Barallem per aquests drets, i a més ho fem al costat de treballadores de call center, telemàrqueting, educació, del lleure i altres sectors en l’àmbit estatal i independentment d’on s’està sindicat o si s’està.

Perquè ens coneguis et convidem que et posis en contacte amb nosaltres i que organitzem junts la pròxima assemblea de precàries que estem preparant per al dimecres 9 de desembre a les 19 h per Zoom.

Acabem amb el virus de la precarietat en l’hostaleria i el delivery. Organitza’t i lluita! Què aquesta crisi la paguin els capitalistes!
temes relacionats

Domino’s   /    Xarxa de Treballadores precàries   /    Precarietat laboral   /    Joventut precària   /    Món obrer Estat espanyol   /    Telepizza

Comentaris

Comentar