Societat

REPRESSIÓ

Absolts els Guàrdies Civils responsables de l’assassinat de 15 immigrants en El Tarajal

L'Audiència Provincial de Cadis desestima les apel·lacions de diverses ONG i manté arxivada la causa.

dimecres 29 de juliol de 2020| edició del dia

La matinada del 6 de febrer de 2014, prop de 200 immigrants es disposaven a travessar la frontera entre el Marroc i Espanya saltant la tanca de Ceuta a la Platja del Tarajal. Un grup va tractar de passar la frontera nadant, vorejant un espigó que separa tots dos territoris. Però diversos agents de la Guàrdia Civil els disparon pilotes de goma i gasos lacrimògens quan encara estaven en l’aigua, la qual cosa va acabar provocant la mort de 15 homes, segons les xifres oficials. A més, altres 23 van ser expulsats mitjançant el que es coneix com a “devolucions en calenta”.

Durant més de sis anys, diferents ONG, associacions d’immigrants i altres col·lectius han vingut reclamant per a esclarir l’ocorregut. Però a pesar que 16 Guàrdia Civils van ser imputats per homicidi imprudent i citats a declarar a l’octubre de 2015, es va acabar arxivant la causa amb l’argument que no hi havia proves suficients.

Moltes organitzacions van apel·lar aquesta decisió, exigint la reobertura de la recerca, però finalment, la causa ha estat desestimada sostenint que “no hi ha prova indiciària que contradigui l’afirmació que l’actuació policial es va ajustaŕ als principis bàsics exigibles per a aquestes intervencions”, segons informa el diari El Confidencial. Una altra fita en la impunitat de les forces repressives, que legitima la seva accionar racista a les fronteres.

Et pot interessar aquest testimoniatge sobre la massacre de Tarajal:
temes relacionats

Migrants   /    Societat

Comentaris

Comentar