×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A la Vaga el 18O! Pla de lluita i autoorganització per: Amnistia! Contra la repressió! Buch Dimissió!

Pla de lluita i autoorganització per: Amnistia! Contra la repressió! Buch Dimissió! Per un gran moviment de solidaritat a tot l'Estat.

Facebook Twitter

Catalunya és escenari de massives manifestacions i protestes contra la sentencia farsa que han anat escalfant motors cap a la vaga general del 18-O. La reacció de l’Estat i del bloc monàrquic, aquesta vegada amb el PSOE al capdavant, ha endurit el discurs i les mesures repressives. La sentència és un cop de puny contra el dret de manifestació, reunió i la llibertat d’expressió. Quelcom que confirmen el trasllat de gairebé 3.000 policies nacionals i guàrdies civils, les càrregues policials d’aquests dies o les amenaces de Marlaska contra el Tsunami Democràtic.

El Govern de la Generalitat, per mitjà dels Mossos d’Esquadra, ha estat al capdavant de la repressió de les protestes. Sumant-se a la campanya de criminalització contra una part cada vegada més significativa del moviment català que titllen de “violents”, han justificat la seva mà dura -que ha deixat gairebé 200 ferits- com una necessitat per a evitar que l’Estat faci efectives les seves amenaces contra l’auto-govern.

Avui mateix el conseller d’Interor ha sortit a defensar les càrregues i sumar-se a la campanya de criminalització mediàtica en marxa. Per això el crit de “Buch Dimissió” ha passat a ser un càntic popular de les manifestacions, i organitzacions com la CGT o la CUP exigeixen la dissolució de la BRIMO, els anti-avalots dels Mossos. Des de la CRT fem nostres aquestes demandes. I afegim que per tot això és cada vegada més important posar dempeus un moviment independent del Govern i els partits que el componen que, en els fets, han decidit sumar-se a aquest nou engranatge repressiu. Per això diem: Contra la repressió Buch Dimissió! !BRIMO dissolució!

El bloc monàrquic amenaça amb més repressió i Unidas Podemos no vol quedar fora d’aquest consens reaccionari

El PSOE ha decidit posar-se al capdavant del bloc monàrquic com ho va ser Rajoy en 2017. El PP i Cs li demanen mesures més contundents, com l’aplicació de la Llei de Seguretat Nacional o un nou 155. Vox se suma al cor amb mesures encara més extremes. El bloc monàrquic del 2017 reapareix amb tota la força, amb el Rei i la Justícia darrere, volent imposar un nou consens reaccionari que suposa una retallada de drets i llibertats històric en tot l’Estat.

La posició de Podemos en aquest escenari és escandalosa. Pablo Iglesias feia una crisa aquest dilluns a acatar la sentència i després de la seva reunió amb Sánchez ha donat un suport crític al govern en funcions i l’actuació dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Des del CRT denunciem aquest salt en la integració al Règim de la direcció de Podemos, que assumeix en els fets ser la pota esquerra d’aquest nou consens reaccionari que suposa la confirmació del marc. Al mateix temps, els exigim que trenquin amb aquesta política i, si es consideren mínimament democràtics, es posin al capdavant de la convocatòria de mobilitzacions a tot l’Estat en solidaritat amb Catalunya. Tots els sectors democràtics d’Unidas Podemos, especialment els companys i companyes d’Anticapitalistas, haurien de separar-se públicament d’aquesta política, exigir que l’abandonin i que convoquin i siguin part de les concentracions de suport que ja s’estan organitzant.

Que la lluita per l’amnistia reobri la lluita per imposar processos constituents

El moviment democràtic català torna a ser el principal ariet contra el Règim del 78 i els intents de tancar la seva crisi per una via reaccionària. En aquesta ocasió ho fa amb amplis sectors, sobretot de la joventut, que actuen després de l’experiència de 2017.

La direcció procesista es troba molt més desprestigiada que llavors, tant pel seu retorn a l’“autonomisme” com per haver-se sumat a la repressió. També les consignes desmobilitzadores o “a la calma” que puguin fer entitats afins al Govern reben una contestació en contra en l’acció. Malgrat les condemnes a la “violència” que ha fet el Govern i el processisme, centenars de milers continuen sortint als carrers.

Desenvolupar l’auto-organització i que la classe treballadora i la joventut passin al centre d’aquesta baralla democràtica, són elements fonamentals per a aconseguir imposar les demandes democràtiques que s’estan plantejant des dels carrers. Però també per a lligar aquesta baralla a la lluita per la resolució dels grans problemes socials pendents i per acabar amb un Règim polític que ha demostrat que no té res més a oferir que ajustaments, retallades de drets i repressió.

L’actual lluita democràtica a Catalunya i un gran moviment de solidaritat a tot l’Estat, és avui el camí per a bloquejar els intents d’una nova Transició i reobrir la lluita que es va plantejar a partir del 15M i a la tardor de 2017: imposar processos constituents lliures i sobirans per mitjà d’una gran mobilització que escombri les restes del règim hereu de la Dictadura.

Amnistia! Prou de repressió! Buch dimissió! Vaga general a Catalunya i mobilitzacions a tot l’Estat! Lluitem per processos constituents lliures i sobirans!


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques