Pandèmia

PÀGINA OBERTA

A Barcelona ja comencen a insinuar que no hi haurà UCIs a gent major

Ja és una realitat: conec almenys el cas d’un hospital públic a Barcelona que, en plena crisi de coronavirus, diu que no hi ha prou UCI per tothom i tenen que triar per edat. M’ho va explicar un amic dijous passat: sa mare ha estat ingressada i ja li han avançat, que si necessités respirar artificialment no li donarien.

Vicent

Barcelona | @_elvicent

diumenge 29 de març de 2020| edici� del dia

Sa mare té 92 anys i té demència en un estat molt inicial. Portava una setmana amb febres molt baixes i diarrea i al 061 li deien que la tingués a casa mentre no s’agreugés la cosa. El meu amic anava trucant. Dijous passat quan va tornar a trucar ja li van dir que havia d’anar a urgències.

Llavors li van dir que tenia neumonia bilateral, una afectació al ronyó. També li van dir que, si ho necessités, no seria usuària d’una UCI. Malauradament, li han fet la prova a la mare i ha donat positiu. I al seu fill no li han fet la prova. Em sembla indignant, no per part dels sanitaris sinó per part dels nostres polítics que permeten que et diguen que es pot arribar a la situació en què no se salva una vida perquè no hi ha recursos. Les institucions polítiques són responsables de garantir el dret a la vida i la salut, sinó ho fan per falta de recursos és mala gestió. Entenc que és una situació difícil, però hi ha hagut temps (2 setmanes d’estat d’alarma) i no podem normalitzar que no hi hagi recursos per atendre a la gent.

El dret a la salut i a la vida forma part dels nostres drets democràtics aconseguits per lluites de moltes generacions i no podem renunciar a ells. I hem de denunciar tots els casos que ens trobem (com ja estan explicant molts metges com per exemple al Ripollès i assenyalar als responsables: la nostra classe política.
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    Crisi sanitària   /    #Coronavirus   /    Política Estat espanyol   /    En Català   /    Barcelona   /    Societat

Comentaris

Comentar