×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

8A: el món ens està mirant

Al voltant del món, es preparen marxes i protestes en solidaritat amb el moviment de dones el dia de la votació en el Senat del projecte de l'avortament legal a Argentina.

dissabte 4 d’agost de 2018
Facebook Twitter

Durant les últimes setmanes s’han començat a preparar accions solidàries amb el moviment de dones d’Argentina, que es prepara per a una jornada decisiva el 8A, quan es votarà en el Senat el projecte amb mitja sanció de l’avortament legal. De forma espontània en alguns llocs, en resposta a la convocatòria de marxar a les ambaixades i consolats argentins en uns altres, es preparen diferents accions.

Els ulls posats sobre Argentina

El moviment de dones argentí es va transformar en una referència internacional des d’aquest dia de 2015 que els carrers es van inundar al crit de Ni Una Menys. Avui, el moviment pel dret a l’avortament legal, segur i gratuït ha tornat a posar en diaris i mitjans internacionals a les dones que s’organitzen i es mobilitzen pels seus drets, enmig del creixent descontent amb el govern del president Mauricio Macri.

El 8A i els dies previs ja estan convocades accions en:

Brasil

A Sao Paulo marxaran al Consolat Argentí per realitzar un mocadorada solidària amb el moviment de dones d’Argentina.

A Rio de Janeiro hi haurà un acte a l’Assemblea Legislativa de l’Estat de Rio de Janeiro des de les 16 hores.

També hi ha convocatòries a les ciutats de Belo Horizonte i Porto Alegre.

L’agrupació Pao e Rosas convoca a “Fazer com as argentinas” i sumar-se el 8A a les accions de solidaritat.

Estat espanyol

Es preparen actes i vigílies a diverses ciutats. A Madrid es mobilitzaran a l’ambaixada argentina el 8A a les 12 hores i des de les 19:30h les Festes de Lavapiés es vesteixen de verd per acompanyar la marxa a Argentina.

A Barcelona, es realitzarà una concentració a partir de les 12:30 hores en el consolat argentí.

L’Assemblea 8M de Saragossa concentrarà en el Paranimf de Saragossa a les 20 hores.

També estan anunciades accions de solidaritat a Compostela i Tenerife, entre altres ciutats.

Bolívia

A La Paz, diferents organitzacions i dones independents realitzaran una concentració el 8A a les portes del Consolat d’Argentina. El comunicat de la convocatòria diu, “Ens sumem també des de BOLÍVIA a la MOCADORADA MUNDIAL PEL DRET A l’AVORTAMENT lliure, segur i gratuït, en suport a les companyes d’Argentina, en repudi als atacs feixistes contra dones que es van organitzar a Xile i per aconseguir aquest dret en tota la regió”.

Pan y Rosas Bolívia és part de les organitzacions convocants a l’acte en el Consolat a les 12:30 hores i que prepara una reunió de coordinació el proper 1 d’agost a la Plaça San Francisco.

Mèxic

A la Ciutat de Mèxic està convocada una mobilització en solidaritat amb el moviment de dones d’Argentina, començant en el Consolat argentí i culminant en el tradicional Hemicicle a Juárez el 8A a les 17 hores.

Pan y Rosas, com a part de les organitzacions convocants, realitzarà una mocadorada per acompanyar la mobilització a Argentina i reclamar per l’avortament legal i per la llibertat de totes les dones preses per avortar a Mèxic.

Xile

A Santiago de Xile ja s’organitza una concentració enfront del Consolat argentí amb el lema “Per un avortament legal, aquest 8A acompanyem a les argentines”. També es preparen manifestacions en Antofagasta, Valparaíso.

El 25 de juliol es va realitzar a Xile una massiva marxa per l’avortament legal, segur i gratuït. Pan y Rosas Teresa Flores de Xile va ser part de les protestes que en tot el país es va exigir que la marea verda creui la serralada.

Estats Units

Ja està convocat un “scarfazo” (per scarf, mocador en anglès) pel 6 d’agost en solidaritat amb el moviment per l’avortament legal d’Argentina. Les convocants criden a concentrar-se en el Washington Square Park des de les 16 hores.

Costa Rica

A San José de Costa Rica es prepara una mobilització a la Casa Presidencial el 8A a les 16 hores.

Pan y Rosas Costa Rica se suma a les organitzacions que convoquen a solidaritzar-se amb el moviment de dones en aquesta data decisiva. Com a part de l’acció solidària s’exigirà també l’obertura del debat al país i l’aplicació immediata del protocol d’avortament no punible.

França

Es prepara a París una mocadorada en solidaritat amb Argentina el 8A, convocat per Alerta Feminista i artistes pel dret a l’avortament a Argentina, entre altres organitzacions.

Uruguai

A Montevideo ja està convocada una concentració a partir de les 18 hores el 8A a l’ambaixada argentina de la ciutat.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah