×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

70 mil confinats a Igualada i tres municipis més

Després d'un dia de crisi per l'extensió del virus i la històrica baixada de la borsa, el Govern ha tornat a comparèixer pel focus que hi ha a Igualada i l'Anoia.

Esquerra Diari

dijous 12 de març de 2020
Facebook Twitter

Aquest vespre el Govern ha tornat a comparèixer de nou pel brot que s’ha manifestat amb epicentre a l’Hospital d’Igualada. Ahir van aparèixer 20 casos nous i avui ja eren 58 persones les que tenien el Coronavirus. Dues vegades i mitja més en tan sol 24 hores. I a més, 36 d’aquestes persones són professionals sanitaris. També hi ha 200 professionals més que estan confinats. I a Igualada han mort 3 dels 6 morts a Catalunya.

El Govern català ha comparegut avui per explicar noves mesures dràstiques com el tancament de tots els centres educatius i uns sèrie de mesures econòmiques. Mesures que llencen el cost més important de la feina de lluita contra el virus al conjunt del poble: tenir cura de la canalla i els diners per finançar tot això sortirà de la seguretat social.

L’anunci s’ha pres desprès d’una reunió extraordinària del Consell executiu i s’ha centrat en el confinament de totes les persones amb domicili al municipi d’Igualada i els territoris de la conca de l’Òdena, en total uns 70.000 veïns. A més, les autoritats catalanes "invitaven" a que no surtin de casa. Es a dir, una situació similar a la que hi ha ara a Llombarda, al nord d’Itàlia. La norma serà carrers deserts.

Pot interessar-te: #Coronavirus. Quines mesures necessitem perquè els de sempre no paguem aquesta crisi?

Les persones que estaven a Igualada però amb domicili fora, tenen temps fins a les dotze del divendres per sortir-ne. Un dispositiu de més de 600 Mossos d’Esquadra controlen les entrades i sortides dels municipis afectats. No obstant, el cap dels Mossos ha recomenat que es faci "vida normal" però tractant de reduir tot tipus de contacte físic.

Les mesures extraordinàries al municipi igualadí van començar amb el tancament d’escoles, llar d’infants, universitats i instituts. Posteriorment, va afectar a centres cívics i tot tipus d’actes públics, ja siguin en llocs oberts o tancats. Aquest dijous també s’han suspés els mercats al carrer i el transport públic entre municipis.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?