×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

37 dies a vaga en Correos: la direcció segueix sense donar resposta

Ja van 37 dies des que va començar la vaga en Correos. La direcció a càrrec del seu president Serrano, segueix sense donar cap mena de resposta.

Martín Lugones

dimecres 12 de maig de 2021
Facebook Twitter

Foto ACN

El dia d’ahir al matí els treballadors van realitzar una concentració en l’oficina principal de Correos Barcelona impulsada per la CGT i al seu torn una altra en l’oficina de Sabadell a les 18 h. El reclam continua sent la sobrecàrrega laboral que ja fa anys que els treballadors pateixen que fins avui no han tingut resposta per part de la direcció.

Al seu torn des de CCOO i UGT han denunciat que la intenció de l’actual direcció de Correos és impulsar un procés de desmantellament amb la finalitat de privatitzar el servei postal, passant d’un model de correus públic amb focus en el servei social de correspondència a un servei privat centrat en el guany com a fi. És per això que CCOO i UGT veuen que el que s’està impulsant és una política de desmantellament del servei que té com a conseqüència la no contractació de nous treballadors des de fa temps.

Aquesta situació ha portat a una retallada del servei que afecta la ciutat de Barcelona i a les següents localitats: Sabadell, Cornellà de Llobregat, Terrassa, Granollers, Manresa, Vilafranca del Penedès, entre altres.

Et pot interessar: Prou sobrecàrrega laboral! Vaga indefinida a Correos

Al seu torn la CGT denuncia a l’empresa de correus per contractar sis persones amb la finalitat de fer treballs puntuals de paqueteria i missatgeria enmig de la situació de vaga en la qual es troben els treballadors de correus. El que la CGT denuncia és que amb la contractació de nous empleats per a cobrir uns certs treballs puntuals en el mitjà d’un conflicte obert on l’empresa no respon al reclam dels treballadors, la mateixa acció de contractació vulnera el dret a vaga. Aquesta situació actualment està sent investigada per la inspecció de treball. Però de confirmar-se la denúncia, l’empresa no sols efectivament porta una política de sobrecàrrega laboral, sinó que també desoeix el reclam dels treballadors i boicoteja la vaga.

A Reus està plantejada una vaga per al pròxim 20 de maig convocada per CGT de Reus plegant-se al reclam dels treballadors de Sabadell i que afectaria a uns 105.000 veïns d’aquesta ciutat. Si la direcció continua sense donar algun tipus de resposta els veïns reusencs patirien una vaga.

Eduardo Fernández, integrant del comitè d’empresa de Correos Sabadell, ha informat en la passada roda de premsa que la vaga s’està estenent a altres centres de treball i que comença a ascendir a escala estatal.

Com hem denunciat a Esquerra Diari hi ha un clar atac per part de les patronals als treballadors. El mateix succeeix en el cas de la Banca, en els gegants H&M, El Corte Inglés, en les automotrius, ja sigui Ford, Bosch, Nissan, de telecomunicacions com Vodafone, i que se li sumen els treballadors de Correus, sense deixar de costat la gran situació de precarietat en la qual grans majories de treballadors es troben actualment.

És per tal que considerem més que urgent que els sindicats convoquin a un pla de lluita nacional unificant perquè tots els treballadors puguem enfrontar decididament l’atac de les patronals que van succeint des de diferents llocs de treball. En aquests temps de pandèmia no ens podem permetre cap acomiadament (ni traumàtic, ni no traumàtic) sense lluitar. Cap ni un al carrer!!!

Al seu torn veiem que “el govern més progressista de la història” dóna via lliure als empresaris perquè impulsin Ets i acomiadaments i que al seu torn això li fa el joc a la dreta més recalcitrant. I que no aconsegueix amb només asseure’s a negociar acomiadaments, sinó que el fonamental és defensar a ultrança els llocs de treball perquè la crisi la paguin els que les generen.

Et pot interessar: El secret està en l’explotació: xerrades a Barcelona per a entendre l’explotació capitalista


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques