×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

27M Vaga Educació: unitat de tots els sectors contra la precarietat i l’externalització

Aquest dijous CGT Ensenyament ha celebrat una vaga en la que estaven convocats tots els sectors de la comunitat educativa. La internalització dels serveis privatitzats i acabar amb la precarietat a la que se'ls somet des del Govern i l'Ajuntament de Barcelona han sigut algunes de les principals exigències.

EsquerraDiari.cat

divendres 28 de maig de 2021
Facebook Twitter

Aquest dijous s’ha celebrat una nova vaga de l’educació a nivell de tota Catalunya, i estaven convocats per part de CGT Ensenyament tots els sectors educatius no universitaris, tant de plantilla fixa com els més precaris com el lleure, els interins, les TEEI (Tècniques Especialistes en Educació Infantil) o les interines de les escoles bressol, entre molts d’altres.

Un cop la plaça de Sant Jaume de Barcelona ha romàs plena i amb personal educatiu vingut de diferents indrets de tota Catalunya, des de CGT Ensenyament s’ha llegit un manifest en el que exigeixen al departament d’Educació que facin valer el que marca l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. En aquest sentit, s’ha denunciat el frau de Llei i l’abús de temporalitat en el que incorren des d’Educació i el propi Govern de la Generalitat.

Per altra banda, han demandat també "l’increment de plantilla necessari per a reduïr les ratios". A més, s’ha exigit que "s’acabin amb els tancaments de centres educatius a la pública i han denunciat els concerts educatius que manté el Govern amb escoles com les de l’Opus Dei".

Per últim, han cridat també a organitzar-se davant tot això i "a solidaritzar-se amb el personal més precaritzat de la comunitat educativa i la lluita per la seva internalització".

En aquest sentit, els interins i interines han denunciat també les condicions que tenen que suportar amb més de cinc anys d’espera per aconseguir una vacant. I han exposat també la situació encara més precaria de les interines que treballen en escoles bressol a les quals l’Ajuntament d’Ada Colau vol rebaixar-lis la categoria professional a les treballadores. Sens dubte, "una situació insostenible en la que l’Ajuntament dels Comuns de Barcelona precaritza al personal contractat", tal i com denuncien.

Des de CGT Lleure s’ha reivindicat "la unitat entre els diferents sectors per lluitar contra la precarietat", ha assenyalat Santiago Lupe. A més, ha manifestat que les treballadores del lleure són una part fonamental de l’escola pública i en molts centres arriben al 40 o 50% de la plantilla. No obstant, la denuncia del sector del lleure ha girat sobretot en les externalitzacions en dir que "és una vergonya que diguin que tenim una escola pública i en molts centres més de la meitat de la plantilla treballem per empreses privades. Per Fundesplai, per la Pere Tarrés,... empreses que es diuen sense ànims de lucre. A veure on està el lucre en els sous dels seus directius". I ha acabat exigint l’internalització del lleure i de tots els demés serveis per acabar amb la precarietat i poder oferir un servei de qualitat.

Per últim, les TEEI també s’han sumat amb les seves exigències, reclamant l’estabilitat del personal, ja que el 100% d’aquest sector son interines. I exigeixen al Govern l’aturada de tots els procesos d’oposicions ja que mooltes d’elles es podrien quedar sense feina després de més de 16 anys treballant.

Sens dubte, la vaga d’aquest dijous en la que s’ha fet valer la unitat entre tots els sectors educatius, dels més als menys precaris, els que lluiten per la internalització, els que defensen els seus llocs de treball o els que pateixen abusos de temporalitat, es un gran pas per enfrontar amb més garanties un embat als carrers que pugui fer torça el braç al departament d’Educació que si ja venia precaritzant-los, amb la crisi de la pandèmia ha posat en perill la salut del conjunt de la plantilla de la comunitat educativa.

Tampoc es pot oblidar, però, la responsabilitat tant del Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, els quals busquen, fins i tot durant els pitjors mesos de la pandèmia, de externalitzar tots aquests sectors per a beneficiar a grans empreses i lobbies a costa de la precarietat i la mala qualitat dels serveis.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”