×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

27 anys de la puntada de peu d’Eric Cantona a un hooligan xenòfob

Avui es compleix un nou aniversari de la famosa puntada de peu voladora que Eric Cantona li va propinar a un hooligan feixista del Crystal Palace després que aquest l'insultés.

dimarts 25 de gener de 2022
Facebook Twitter

El 25 de gener de 1995, el futbol anglès va viure un incident que va quedar marcat en la història de la Premier League. Va succeir a l’estadi londinenc de Selhurst Park, la casa del Crystal Palace, que queia 1 a 0 enfront del Manchester United, l’equip del davanter francès Eric Cantona. Als tres minuts del segon temps, Cantona va ser expulsat per una acció violenta sobre el defensor Richard Shaw.

Escortat fora del terreny de joc, els aficionats locals van començar a increpar a Cantona com era habitual, però va haver-hi un que va captar l’atenció del futbolista francès: un hooligan anomenat Matthew Simmons.

Simmons havia baixat onze files fins a situar-se a la vora del camp. Des d’allà es va dirigir directament a Cantona amb insults que varien segons la font però que en la seva majoria coincideixen que eren insults xenòfobs per ser estranger com "marxa al teu país bastard de merda, torna’t a França".

Els improperis del hooligan van desfermar la fúria interior de l’explosiu davanter francès. I va ser així com Cantona va anar corrent cap a les graderies, va saltar per l’aire i li va propinar una puntada d’art marcial en el pit a Simmons. Després va venir una seguidilla de cops fins que van aconseguir contenir-lo.

Simmons era militant del National Front, un grup feixista, i tenia un historial de violència, incloent l’atac a un tècnic d’equip després d’haver estat insultat amb un" nazi de merda" (nazi scum).

La reacció de Cantona, que va commocionar el món del futbol, va marcar la seva vida i li va portar serioses sancions: va ser suspès per nou mesos i condemnat a 120 hores de treball comunitari i a pagar 30 mil dòlars de multa. Cantona continua avui sent fidel a les seves idees contestatàries i defensant a explotats i oprimits del món.


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració