×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

27-O Vaga estudiantil. En defensa de la salut mental i l’educació pública! Ni un euro pel rearmament!

Aquest dijous es convoca una nova vaga estudiantil a secundària, a la qual ens adherim des de Contracorrent i Pan y Rosas. Buidem les aules i organitzem-nos contra les crisis: en defensa de la salut mental i l’educació pública! Ni un euro pel rearmament imperialista espanyol!

Pa i Roses Barcelona

Contracorrent

dimarts 25 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

El pròxim 27 d’octubre les companyes de Contracorrent i Pan y Rosas sortirem novament als carrers en una jornada de vaga estudiantil. Perquè ens marquen per ser la generació de les crisis, però nosaltres ens organitzem contra elles.

Des de l’arribada de la covid, la salut mental del jovent ha empitjorat. Hem viscut el confinament, la falta de socialització pel tancament dels centres d’estudi o la criminalització quan se’ns responsabilitzava dels contagis. Però sense negar ni menysprear les causes més individuals, sabem que l’angoixa creixent guarda relació amb el sistema capitalista en què vivim.

La barrera d’entrada a la universitat i els cicles a causa de les notes de tall i les taxes que elititzen cada vegada més l’ensenyament; el present i futur de treballs precaris, temporals o a temps parcial; la impossibilitat d’emancipar-nos; la destrucció del planeta o l’augment de les tensions entre potències que amenacen amb portar-nos a una nova guerra per protegir els interessos dels Estats imperialistes i les oligarquies nacionals. Ser una generació marcada per les crisis del capitalisme té efecte sobre la nostra salut mental.

Alhora, ens intenten vendre falses sortides individuals i discursos meritocràtics d’ascens social a través de l’educació mentre degraden la qualitat de l’ensenyament públic. Retallades, falta de professorat, alt percentatge de treballadors interins, atacs a la immersió lingüística, currículums d’esperit neoliberal o ràtios elevadíssimes són responsabilitat dels diferents governs centrals – inclòs el “progressista” – i la Generalitat. No oblidem que, tot i algunes concessions finals, el conseller Cambray (ERC) d’Ensenyament va oposar-se al professorat en una vaga històrica per lluitar contra una dècada de retallades. Una vegada més, les estudiants vam estar on tocava: colze a colze amb els treballadors i treballadores plantant cara al Govern i els Mossos.

A les portes d’una nova crisi, ja hem après com se les gasten els Estats capitalistes. Mentre creixen els preus, el govern del PSOE-UP manté els salaris per sota del cost de la vida i protegeix els beneficis de les elèctriques que s’estan fent d’or. Sí, aquelles mateixes empreses que ens pugen el preu de la llum, destrueixen el clima i espolien recursos arreu per tot el planeta. En aquest context, el govern “progressista” aposta per augmentar el pressupost militar de forma històrica. Així, l’Estat Espanyol s’alinea amb EEUU i la Unió Europa, recolzant-se en la guerra d’Ucraïna per rearmar-se.

Però les estudiants no ens quedarem passives mentre degraden la nostra salut mental, deterioren l’educació pública i inverteixen milers de milions en armament per seguir defensant l’imperialisme espanyol arreu del planeta. Aquest dijous, buidem les aules!

1. En defensa de la salut mental! Per l’augment del suport psicològic en els instituts –mínim actualment –juntament amb l’augment i el reforç de l’atenció psicològica a la sanitat pública amb més contractació d’especialistes en aquesta àrea.

2. En defensa de l’educació pública! Per l’augment de la contractació de personal docent i no docent, la reducció de ràtio i el pas fixe de la plantilla interina. Augment del pressupost educatiu a través impostos a les grans fortunes. Fi dels centres privats i concertats perquè passin a la xarxa d’escoles públiques. Fora l’Església, l’extrema dreta i els discursos d’odi de les nostres aules. Educació sexual integral a totes les escoles.

3. Ni un euro pel rearmament imperialista! Legitimar l’augment de la despesa militar per part del PSOE-UP és avalar el discurs de la dreta. Perquè el pressupost anirà destinat a blindar les fronteres amb massacres com la de Melilla, garantir els negocis de l’IBEX 35 i seguir oprimint els pobles del món, especialment a l’Àfrica i Amèrica Llatina. El racisme i imperialisme de l’extrema dreta no es combat amb més racisme i imperialista “progressista”.

No estem disposades a estudiar per ser mà d’obra servil al capitalista de torn, sinó volem desenvolupar el nostre coneixement per posar-lo al servei de donar resposta a les veritables necessitats socials.

Ens organitzem contra les crisis amb la perspectiva de tombar aquest sistema capitalista que ens porta nous episodis de misèria, destrucció del planeta i guerres. Però per triomfar cal que unim l’energia del jovent amb l’única força capaç de parar-ho tot, però també de canviar-ho: la classe treballadora. Recentment tenim l’exemple dels treballadors i treballadores de les refineries a França paralitzant el país o la vaga victoriosa de TMB aconseguint la pujada de salari amb l’IPC. Avui, aquesta aliança passa per posar esforços en donar suport a les vagues obreres que es desenvolupen contra la inflació.

Des de Contracorrent i Pan y Rosas volem construir una joventut anticapitalista, socialista i revolucionària que lluiti per l’autoorganització a cada institut i universitat amb l’objectiu d’aixecar un moviment estudiantil unit amb els sectors de treballadors en lluita.

Si tens tanta ràbia com nosaltres i comparteixes aquestes idees, no et quedis de braços plegats, Organitza’t! Suma’t a Contracorrent i Pan y Rosas.


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï