×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#25N | Mobilitzacions en tot l’Estat contra la violència masclista

En un nou 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, el moviment de dones ha convocat desenes de manifestacions i concentracions en diverses ciutats i pobles de tot l'Estat per a lluitar contra la violència de gènere.

EsquerraDiari.cat

divendres 26 de novembre de 2021
Facebook Twitter

A Catalunya, la jornada començava en la Universitat Autònoma de Barcelona de bon matí. Les comissions feministes de les assemblees de facultat havien convocat una concentració sota el lema "Per un 25N sense masclisme i feixisme" contra l’acte de l’organització dretana "S’Ha Acabat" al costat de representants de Vox, el PP i Cs.

La mobilització més nombrosa d’entre les que es convocaven en desenes de localitats catalanes era la de Barcelona. Milers de persones es manifestaven en la marxa que ha recorria el Passeig de Gràcia convocada pel moviment Novembre Feminista i Ca la Dóna.

Entre els càntics que s’escoltaven en la manifestació hi ressonava “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, entre altres clams contra l’aliança criminal entre “patriarcat i capital”. A Girona la marxa també va realitzar una ofrena floral en record a les dones assassinades.

A Madrid, com va succeir l’any passat, han tingut lloc diferents convocatòries: d’una banda, concentracions descentralitzades en diferents barris i pobles vinculades al 8M sota el lema “Contra totes les violències masclistes: Recursos, educació i justícia feministes”; per un altre, el Fòrum de Madrid contra la Violència a les Dones cridava a una manifestació des de Cibeles amb la consigna “Fartes de les violències masclistes contra les dones: solucions JA!”.

Totes dues convocatòries reclamen accions contra totes les formes de violència contra les dones, no obstant, una diferència fonamental divideix a tots dos sectors: la posició respecte a la prostitució i la transsexualitat. El Fòrum de Dones representa una posició qualificada de trànsfoba i reaccionària per part del feminisme que va des de Podemos fins als corrents feministes anticapitalistes i de classe, com a Pan y Rosas. De fet, el manifest de convocatòria de la marxa de Cibeles demana la retirada del projecte de Llei Trans del Govern PSOE-UP i es posiciona contra l’autodeterminació de gènere, mentre reclamen una llei abolicionista de la prostitució.

En les concentracions descentralitzades en els barris s’expressava la lluita contra les violències del capitalisme patriarcal, la violència masclista, la violència laboral, la crisi de cures i la repressió policial. També s’ha denunciat el racisme institucional i la Llei d’Estrangeria, així com la defensa del dret a l’autodeterminació de gènere.

A Saragossa, la concentració convocada per la Coordinadora d’Organitzacions Feministes de la ciutat s’ha realitzat en la cèntrica Plaza España. L’acte ha conclòs amb la lectura del manifest i l’esperança de "no tornar-nos a concentrar durant aquest any perquè hagin assassinat a una dona a Saragossa".

A Burgos, diversos centenars de manifestants han sortit a les 20 hores de la Plaça del Cid, convocada per la Coordinadora Feminista de Burgos.

A Santander, assemblees feministes obertes de Cantàbria han convocaven a una concentració a les 19.00 hores. També a Toledo centenars de persones es reunien en dues convocatòries diferenciades, entre la Plataforma 8M i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament. A Múrcia centenars de dones recorrien la principal artèria de la ciutat, la Gran Via. I així en diverses ciutats de l’Estat.


Facebook Twitter
IV Escola d'Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

IV Escola d’Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Cimera de l'OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Cimera de l’OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent