×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

19J: manifestacions per “Regularització ja” en desenes de ciutats espanyoles

La plataforma estatal #RegularizaciónYa exigeix la regularització permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària.

EsquerraDiari.cat

dissabte 18 de juliol de 2020
Facebook Twitter

“La lluita de les persones migrants i refugiades, que exigeix al Govern la regularització extraordinària i sense condicions, està més vigent que mai. Avui, pesi al confinament per a contenir al COVID19, seguim mobilitzades perquè es reconeguin els nostres drets i la nostra dignitat, i interpel·lem a totes les autoritats competents perquè assumeixin aquest desafiament de manera integral, inclusiva i humana” assenyalava el manifest al qual es van sumar més de mil col·lectius de tot l’Estat espanyol enmig del confinament.

“La pandèmia del coronavirus ha posat en evidència, una vegada més, que és la població migrant i refugiada els qui més sofrim els efectes terribles de les polítiques d’ajustos i retallades del Govern en l’àmbit sanitari, social, laboral i econòmic. La conseqüència és l’agreujament de les nostres condicions de vida, sobretot per a les gairebé 600 mil persones que ens trobem en situació administrativa irregular”, denunciaven.

Per tots aquests motius, exigien la “regularització extraordinària, àmplia i urgent, de caràcter permanent per a totes les persones en situació administrativa irregular en l’Estat espanyol”.

En el mateix sentit es van pronunciar desenes de personalitats, periodistes, intel·lectuals i referents d’organitzacions sindicals i feministes en la declaració “Les vides migrants i precàries importen”.

El secretari general del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Oscar Reina, portaveus de les Kellys, Territori Domèstic, Sedoac i la Red de Hondureñas Migradas, Daouda Dieye del Sindicat Popular de Venedors Ambulants (Barcelona), Asier Guerrero de CGT Telepizza, així com reconegudes activistes feministes com l’andalusa Pastora Filigrana i la basca Jule Goicoetxea, Josefina Martínez i Cynthia Burgueño de Pan y Rosas, els periodistes Nuria Alabao i Jonathan Martínez, entre altres, així com referents polítics d’Anticapitalistes, la CUP, el CRT, Red Roja, Corrent Vermell i altres grups de l’esquerra, encapçalen les adhesions d’una declaració que denuncia la preocupant situació de les treballadores i treballadors precaris, en la seva majoria migrants, que està donant lloc als rebrots de Covid-19.

Després de denunciar la “campanya mediàtica i la complicitat dels diferents governs amb les patronals superexplotadoras” als qui assenyalen com a “responsables dels rebrots i possibles nous episodis d’expansió comunitària de contagis que puguin generar-se a partir d’aquesta situació”, les i els adherents al pronunciament exigeixen “La paralització de les activitats en totes les empreses que incompleixin les mesures de prevenció elementals i el manteniment de tots els llocs de treball i jornals fins que aquestes siguin resoltes” i la fi de “les condicions de treball precàries i la derogació de les reformes laborals” així com que “es garanteixin habitatges dignes, per a totes aquelles persones migrants o sense recursos que ho necessitin, i que els centres residencials per a persones refugiades o menors migrants siguin atesos per personal contractat directament per l’Estat i en condicions dignes”.

També demanen la “regularització immediata i permanent de totes les persones migrants, la derogació de la Llei d’Estrangeria i el tancament definitiu dels CIEs”.

A principis del mes de juliol, des de Podemos s’han pronunciat a favor d’aquesta reivindicació, després de mesos de campanya per part dels col·lectius migrants. No obstant això, des del PSOE han tancat la porta a prendre aquest camí, que si s’ha implementat en altres països com Itàlia o Portugal.

Aquest diumenge 19 de juliol, el crit per la regularització i perquè les vides migrants importen tornarà als carrers.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles