×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

17M: Dia Mundial contra la LGBTIfobia

La igualtat davant la llei (en la majoria del món sense aconseguir) no és la igualtat davant la vida. El que busquem no és la seva tolerància, sinó transformar la societat d'arrel. Volem acabar amb l'explotació i totes les opressions.

Roberto Jara

diumenge 17 de maig de 2020
Facebook Twitter

En 75 països del món les persones LGBTI són legalment perseguides i empresonades i en 9 són condemnades a mort per la llei. No obstant, aquesta condemna s’estén més enllà de la llei davant la impunitat dels crims per LGBTIfòbia que es produeixen en moltes zones del món o les elevades taxes de suïcidi en tot el planeta, 4 vegades majors en persones LGBTI.

Tot això mentre un alt percentatge de persones LGBTI veuen denegades les seves peticions d’asil als països imperialistes com l’Estat espanyol, contribuint així a una doble cadena opressora -LGBTIfòbia i xenofòbia- contra els milers d’immigrants que es juguen la vida tractant de travessar les fronteres de la UE, per a trobar-se amb la Llei d’Estrangeria, i el creixent racisme i precarietat.

Segons dades del Ministeri d’Interior, a l’any les agressions per la identitat o orientació sexual a l’Estat Espanyol van ser gairebé la meitat dels 1.324 delictes d’odi comesos aquest any, havent augmentat un 15% en els últims tres anys.

Segons Movimiento contra la Intolerancia, només es denuncien 1 de cada 4 agressions, sent alguns dels motius que es van esgrimir en l’enquesta, el 32% la desconfiança en què la policia fes quelcom sobre aquest tema i el 19% la por a la reacció dels agents.

Des que va començar el confinament els casos d’abús policial s’han disparat, especialment cap a persones racialitzades o sexodiverses.

Un 43% dels joves LGBTI han tingut pensaments suïcides a causa de l’assetjament i la taxa de suïcidi en joves LGBTI és més de quatre vegades superior a la resta i la principal causa de mort. Si bé el moviment ha aconseguit innegables avanços, aquests són totalment insuficients per a aconseguir canvis substantius en les condicions de vida de la majoria precària de la diversitat sexual. Especialment en el cas de les persones trans, que enfronten un 85% d’atur i alts índexs de prostitució.

Ens mobilitzem contra la LGTBIfòbia i per l’alliberament de la sexualitat als carrers, en les classes dels instituts i les facultats, contra la intromissió de l’Església Catòlica i portant la solidaritat entre les lluites de la diversitat sexual i la joventut precària.

Per això volem posar dempeus un gran moviment LGTBI combatiu, antipatriarcal i anticapitalista, per la conquesta dels drets LGTBI i l’alliberament sexual, però també des de l’experiència dels 8M i de les mobilitzacions de l’Orgull, volem reprendre les millors tradicions de lluita i autoorganització del moviment estudiantil, LGBTI i de dones per a lluitar al costat de la classe treballadora per a qüestionar a aquest sistema.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso