Jovent

VAGA UNIVERSITÀRIA

16D: Vaga i manifestació estudiantil contra Llei Castells i l’atac a la immersió lingüística

Estudiants d’universitats i instituts de Catalunya han sortit avui als carrers de Barcelona per fer front a la Llei Castells i a la sentència contra el català a les aules.

dijous 16 de desembre de 2021| edició del dia

Avui ha tingut lloc la jornada de vaga a Catalunya convocada per la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitària contra la Ley Orgánica del Sistema Universitario (LOSU). A la denúncia contra la Llei Castells també se li ha sumat el rebuig a la sentència que ataca la immersió lingüística a Catalunya.

L’alumnat d’universitats i instituts estava cridat a les 12h a la Plaça Universitat de Barcelona. Allà han anat arribant les diferents columnes de les assemblees de facultat com ara la de la UPF, UB Diagonal o la UAB. Organitzacions juvenils com el SEPC, AEP i Contracorrent també s’hi han adherit a la mobilització.

La marxa ha recorregut els carrers de la capital catalana, aturant-se davant de la Delegació del Govern Espanyol i finalitzant a la Plaça Cinc d’Oros. Al llarg de la manifestació s’han escoltat càntics en defensa de la universitat pública contra la mercantilització de la universitat. Així, les estudiants cridaven "fora empreses de la universitat" o "ministre Castells aturarem les teves lleis."

"Les empreses no haurien de tenir ni veu ni vot a l’educació. Les estudiants hem de decidir què es fa a les universitats perquè som les que rebem l’educació" ens deia una estudiant de secundària.

"Sortim perquè estem desacord amb la imposició del 25% de classes en castellà a escoles i instituts perquè a Catalunya tenim dos llengües i això no es respecta. Hauríem de continuar amb les classes vehiculars en català com sempre s’ha fet" apuntava una altra estudiant d’instituts sobre la sentència contra el català a l’ensenyament.

Aitor Martínez, militant de Contracorrent i representant estudiantil a la UB per la candidatura Rebel·lió a les aules! deia: “Aquesta lluita no acaba aquí. Hem d’impulsar un gran moviment estudiantil amb assemblees a cada centre d’estudi que sumin a més estudiants i unir-nos amb els sectors de treballadors en lluita. Perquè els treballadors de Cadis en vaga detinguts o les treballadores del sector públic precaritzades per la Generalitat enfronten els mateixos governs que ens imposen un model d’universitat-empresa.”
temes relacionats

Llengua catalana   /    Llei Castells   /    Universitat   /    Vaga estudiantil   /    Jovent   /    Crisi universitària

Comentaris

Comentar