Societat

VIOLENCIA RACISTA

13 minuts d’agonia: el vídeo que mostra l’assassinat de Iliass Tahiri a un centre de menors

El van lligar, el van immobilitzar, després li van aixafar el cap contra el llit entre cinc guàrdies de seguretat i un responsable del centre, fins que va morir. El jove no oposava resistència.

dimecres 10 de juny de 2020| edició del dia

“El meu fill Ilias no va morir, el van matar”, ha denunciat la mare, una dona marroquina de 48 anys, resident a Algesires. Aquest vídeo ho comprova.

El jove de 18 anys va morir l’1 de juliol passat en el Centre de menors Terres de Oria d’Almeria. A la seva família li van dir que havia estat una “aturada cardíaca”, però la seva mort va ser provocada per l’acció violenta dels guàrdies de seguretat i d’un responsable del centre de menors.

El vídeo complet, que fins ara es trobava sota secret de sumari, mostra que després de lligar-ho per les mans, pels peus i per l’estómac, un dels guàrdies va pressionar amb el seu genoll sobre una zona pròxima al capdavant. Després de 13 minuts, estava mort.

Al gener d’enguany el cas s’havia arxivat per la justícia, però la família va recórrer l’acte de la jutge Teresa Inés Sánchez Gisbert. L’empresa a càrrec del centre és la Fundació Ginso, que ja ha estat denunciada per casos similars, com la mort del jove Ramón Barrios, qui també va rebre una d’aquestes maniobres de “immobilització” per part de vigilants de seguretat del centre de menors Teresa de Calcuta, a Madrid.

Un altre cas que demostra que l’ocorregut amb l’assassinat de George Floyd no és una cosa que ocorre lluny, sinó que també forma part dels mecanismes de repressió racistes i la violència contra la joventut pobra en l’Estat espanyol.
temes relacionats

Racisme institucional   /    Racisme   /    Societat

Comentaris

Comentar