×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#10M: Vaga de tot el sector sanitari contra la precarietat laboral

La Mesa sindical de Sanitat de Catalunya ha convocat vaga pel proper 10 de març enfront la precarietat que pateix el personal sanitari d'encà la pandèmia. Les retallades i la privatització de la pública són altres motius per aquesta jornada reivindicativa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 3 de març de 2021
Facebook Twitter

Foto: @xaviarizafoto

El passat dimecres 3 de març els sindicats que conformen la Mesa sindical de Sanitat de Catalunya (CGT Catalunya, USOC, COS, CATAC-CTS-IAC, Infermeres de Catalunya i PSI Lluitem) han oferit una roda de premsa per fer oficial la convocatòria de vaga pel pròxim 10 de març.

La jornada d’aquest 10 de març serà la primera vaga de tot el sector santiari en el seu conjunt. A més del personal sanitari dels hospitals i atenció primària, s’hi sumen els sectors de les residències, les ambulàncies, el 061 i l’atenció domiciliària.

De fet, en la mateixa roda de premsa, des de CGT han destacat la situació que es segueix patint a les residències de gent gran i als centres de dia, tant per part dels residents com dels mateixos treballadors i treballadores.

I en el mateix sentit el 061 i els serveis d’atenció domiciliària també han denunciat la situació de precarietat i el negoci que s’està fent a través de les privatitzacions dels mateixos serveis, a més de l’abandonament d’aquestes plantilles durant els pitjors mesos de pandèmia per part de les institucions.

Amb el lema d’’Estem Fartes’, el conjunt dels sindicats de la Mesa, ha denunciat tota aquesta situació i exigeix una sanitat 100% pública, l’augment de les plantilles, en especial de l’Atenció Primària i condicions equiparables entre els serveis; així com també reconèixer les malalties laborals a tota la plantilla sanitària i soci-sanitària, reduccions de les jornades i l’internalització dels serveis com el 061, la neteja o les ambulàncies.

Altrees reivindicacions igual d’importants i urgents són reconèixer tots aquests serveis com a part del sistema de salut públic i acabar amb la privatizació i les retallades a la sanitat des de fa dècades i que s’han mantingut en plena Covid-19.

Vegeu aquí la roda de premsa completa:

Sens dubte, la responsabilitat de la gestió nefasta enfront la pandèmia recau tant en el govern central com en el Govern de la Generalitat, ja que mentre s’apliquen enormes restriccions al conjunt dels sectors populars i la classe treballadora, es neguen a fer quelcom per reforçar el sistema sanitari.

En aquests sentit la mercantilització dels serveis essencials per part del Govern català segueix enriquint a les grans empreses privades i la indùstria farmacèutica a costa de milers de contagis i precarietat. Exemple d’això és l’externalització a Ferroser que va obtenir un contracte milionari per a les tasques dels rastejadors, i una vegada complert més de 800 treballadores estan a punt de quedar-se a l’atur.

El desmatellament de la sanitat pública per part dels diferents govern de la Generalitat durant dècades ha provocat la reducció de més de 2.400 profesionals sanitaris i uns 1.100 llits, tancaments de quiròfans, plantes hospitalàries senceres o el tancament de desenes de CAPs i la reducció dels seus horaris. Quelcom que els converteix en els veritables responsables d’aquest crim social que va deixant morts un any després.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Enfront això, són urgents mesures com la contractació de tot el personal necessari i el seu pas a plantilla fixa i acabar amb tota la base de precarietat pre existent, entre moltes altres com la nacionalització de tota la sanitat privada sota control dels propis treballadors i treballadores per a la consecució d’un sistema únic i públic de salut.

També pots llegir: Tercera onada: un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea