×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

El dia 20 de març la Universitat Autònoma de Barcelona celebrava el seu referèndum sobre la monarquia seguint l'exemple d'altres universitats catalanes com la UPF i la UB així com el de moltes altres en tot l'Estat espanyol.

EsquerraDiari.cat

divendres 22 de març de 2019
Facebook Twitter

Estava cridada a votar tota la comunitat universitària, des d’estudiants fins a professors passant pels membres del PAS i la resta de treballadors del campus. Durant tota la jornada, des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda, milers de joves s’han acostat als llocs de votació per a manifestar la seva opinió sobre la monarquia.

La participació total va ser de 4525 participants, entre els quals el SÍ-SÍ (abolir la monarquia i obrir processos constituents) va ser l’opció més votada amb 4284 vots (94,67%) enfront de tan sols 58 vots a favor de conservar la monarquia (1,28%) i 29 (0,64%) a favor d’instaurar una república sense processos constituents.

Jordi Sorolla, un dels portaveus i representants de la plataforma ReferéndumUAB, manifestava en finalitzar la jornada del referèndum que “volem despertar consciències dins de la societat catalana i espanyola per a poder realitzar un referèndum vinculant en el futur i que la gent pugui decidir la forma d’Estat. Això ha de ser tan sols l’espurna que encengui el foc per a poder decidir-lo tot”.

A més de la participació dels estudiants, Sergio Escolano, un dels organitzadors del referèndum, destacava el suport i l’ajuda rebuda pels treballadors i veïns pròxims a la Universitat i a la pròpia plantilla de la cafeteria, els quals els van prestar material per a portar endavant el referèndum.

Precisament, aquesta és la col·laboració que no van trobar els estudiants per part del rectorat, el qual es va negar a permetre la col·locació d’urnes a l’interior dels edificis limitant la seva ubicació als exteriors.

Per part seva, Eva Motis, portaveu del referèndum a la UB, posava l’accent en el “rebuig mostrat pels estudiants i tota la comunitat universitària al Règim del 78, un règim imposat i en el qual la institució arcaica, patriarcal i repressora de la monarquia juga un rol clau”.

Sorolla, finalment, donava les gràcies als estudiants de la UPF i la UB que es van acostar fins al Campus de Bellaterra per a ajudar en l’organització.

El moviment anti-monàrquic continua amb força en l’Estat espanyol i continua donant batalla al Règim del 78, tenint fins i tot que xocar amb una casta universitària que al mateix temps que s’oposa a la col·locació d’urnes dins de la universitat, obre les portes del campus a les multinacionals i als grans bancs.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna